5554
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura cu migdale si cirese

    Această prăjitură cu blat de migdale, însiropată cu rom, cremă de vanilie, glazură de ciocolată neagră, cremă cu smântână dulce și cireșe galbene și roșii am pregătit-o din dorința de a ne bucura de un desert la sfârșit de săptămână.

    1 comentariu

  • Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

    Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  • Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se

    0 comentarii

  • Minitarte cu piersici caramelizate

    Se maruntesc biscuitii in blender si se amesteca cu uleiul de cocos si extractul de vanilie. Se pune compozitia rezultata in formele de minitarta si se preseaza usor ca sa devina compacta si se dau apoi la congelator 15 minute. Se pune zaharul la caramelizat

    0 comentarii

  • Prajitura Boema

    Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior. Se

    0 comentarii

  • Prajitura Noire

    Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider. Ciocolata ruptă în bucăţele se pune

    0 comentarii

  • Rulada cu frisca, banane si kiwi

    Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si usoara, care merge foarte bine dupa o masa bogata, deci o poti servi cu incredere. De aceea eu am facut-o de Pasti si chiar

    0 comentarii

  • Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Paleuri cu ciocolata

    Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată

    0 comentarii

  • Broscute cu nuca

    Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

    O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult. Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de vanilie

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

    Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si

    0 comentarii

  • Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

    Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se

    1 comentariu

  • Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus.Se adauga si faina turnata in ploaie. In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul

    0 comentarii

  • Prajitura Kinder Bueno

    Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

    Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se defaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestec usor cu o lingura, sa

    0 comentarii

  • Cupcakes decorate cu buttercream

    Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura. Compozitia formata se imparte

    0 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute

    0 comentarii

  • Poale-n brau

    Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă,

    2 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.