5584
retete

Alte sectiuni
  • Fursecuri pentru Mos Craciun

    Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins. Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen. Intindem

    0 comentarii

  • Cornete cu crema de vanilie

    Foietajul se lasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru, se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea aluatului. Formele de conuri se ung cu puțin ulei, cu ajutorul unei pensule, sau mai simplu,

    0 comentarii

  • Tiramisu cu fructe de padure

    Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se

    0 comentarii

  • Cheesecake cu merisoare si alune

    Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți

    0 comentarii

  • Coronita de Craciun

    Blatul coroniței: se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală și uleiul. Se adaugă apoi și făina și praful de

    2 comentarii

  • Fursecuri glazurate, asortate

    Fursecuri fragede glazurate în ciocolată cu lapte, apoi date prin cocos, ornamente de zahăr sau nucă rumenită și măcinată. Le-am pudrat și cu zahăr cu aromă de rom, pentru o notă specială și un plus de savoare. Mod de preparare: Se

    1 comentariu

  • Turta dulce

    Se amestecă untul cu zahărul brut, ouale, un praf de sare, mierea, apoi se adaugă şi cacao, praf de copt, mixul de mirodenii şi făină cât cuprinde (aprox 300 g), amestecând bine. Se răstoarnă pe blatul de lucru presărat cu făină

    1 comentariu

  • Buturuga de Craciun

    Buturuga de Crăciun sau Bûche de Noël este un desert tradițional franțuzesc servit de Crăciun, constituit dintr-o ruladă umplută cu cremă și învelită în cremă de ciocolată sau glazură de ciocolată, decorată astfel încât

    2 comentarii

  • Rulada de Craciun cu portocale si craciunite

    Din seria rulade de Crăciun, am pregătit ieri una cu cremă mascarpone, frișcă și portocale, iar pentru aluat am folosit de asemenea suc de portocală și un desen cu crăciunițe, la care am muncit vreo oră, dar a fost distractiv. A ieșit pufoasă

    1 comentariu

  • Tort cu iaurt simplu

    Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina in ploaie si coaja rasa de portocala. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se baga la cuptor pt 30-40 de minute. Se bate frisca, apoi se adauga iaurtul simplu. Gelatina

    0 comentarii

  • Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

     Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna și mixăm ușor, adăugăm în ploaie și făina, amestecând continuu, iar la final presărăm

    0 comentarii

  • Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

    Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că

    0 comentarii

  • Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

    Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca pana rezulta un aluat omogen, sau se framanta manual. Aluatul rezultat se pune

    0 comentarii

  • Briose cu fructe de padure si ciocolata alba

    Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand

    0 comentarii

  • Pandispan cu visine

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Tiramisu cu capsuni

    Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase.

    0 comentarii

  • Rulada cu piure de piersici, crema de vanilie si mac

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se

    0 comentarii

  • Cheesecake fara coacere cu caise

    Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru a roma. Nu este necesar sa-i folositi… Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva

    0 comentarii

  • Tarta cu caise si budinca de vanilie

    Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu prune si nuci

    Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca. Se asaza pe toata suprafata tavii, apoi se pun prunele (spalate, taiate pe jumatate si cu samburele scos) cu miezul pe

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings