5584
retete

Alte sectiuni
  • Musuroi de cartita cu zmeura

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit, apa minerala si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza

    0 comentarii

  • Tort Seherezada cu fructe de padure

    Pentru crema, se separa ouale, albusurile se pun intr-un vas incapator. Se adauga zaharul si se bat energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica deasupra altui vas cu apa fierbinte, pana ce se obtine o bezea cremoasa, apoi se adauga alternativ sosul

    0 comentarii

  • Prajitura bicolora cu caise si branza

    Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful

    0 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si visine

    Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se presara o treime din visine din loc

    0 comentarii

  • Tort racoros de vara- cocktail cu fructe

    Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei piscoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop. Separat punem la hidratat in apa rece

    0 comentarii

  • Tort cu dulceata de capsune si bavareza de vanilie

    Pentru blat: se mixeaza albusurile cu praful de sare pana incep sa se spumeze. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana obtinem o bezea ferma. Se adauga uleiul si coaja de lamaie si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Se adauga

    0 comentarii

  • Choux a la framboise

    Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă energic, cu un tel, pentru a dizolva eventualele cocoloașe. Se dă crăticioara de pe foc și se continuă amestecarea,

    3 comentarii

  • Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

    Tapetăm tava cu hârtie de copt şi tăiem caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Pentru blat mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă, apoi adăugăm esenţa si uleiul şi mixăm pentru câteva minute. Făina

    0 comentarii

  • Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

    Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în în

    2 comentarii

  • Prajitura usoara cu caise si zmeura

    Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 150 gr zahar, 6 linguri de apa si lichiorul de caise pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  • Prajitura cu migdale si cirese

    Această prăjitură cu blat de migdale, însiropată cu rom, cremă de vanilie, glazură de ciocolată neagră, cremă cu smântână dulce și cireșe galbene și roșii am pregătit-o din dorința de a ne bucura de un desert la sfârșit de săptămână.

    1 comentariu

  • Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

    Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa. Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta. Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor. Incorporam

    0 comentarii

  • Tarta cu smochine, fructe de padure si doua creme

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala si praful de copt stins in zeama de lamaie. Se

    0 comentarii

  • Minitarte cu piersici caramelizate

    Se maruntesc biscuitii in blender si se amesteca cu uleiul de cocos si extractul de vanilie. Se pune compozitia rezultata in formele de minitarta si se preseaza usor ca sa devina compacta si se dau apoi la congelator 15 minute. Se pune zaharul la caramelizat

    0 comentarii

  • Prajitura Boema

    Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior. Se

    0 comentarii

  • Prajitura Noire

    Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider. Ciocolata ruptă în bucăţele se pune

    0 comentarii

  • Rulada cu frisca, banane si kiwi

    Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si usoara, care merge foarte bine dupa o masa bogata, deci o poti servi cu incredere. De aceea eu am facut-o de Pasti si chiar

    0 comentarii

  • Rulada cu crema de vanilie, mac si cirese confiate

    Preparare foaie rulada : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga

    0 comentarii

  • Paleuri cu ciocolata

    Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea. Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată

    0 comentarii

  • Broscute cu nuca

    Pentru aluat am amestecat toate ingredientele, mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina, mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena, am împatit aluatul în trei, apoi l-am lasat

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings