5554
retete

Alte sectiuni
  • Fursecuri fragede

    Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri,

    0 comentarii

  • Gogosi cu gem, coapte in cuptor

    Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna

    0 comentarii

  • Prajitura Arlechin cu capsuni

    Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Cele congelate le scoti in frigider. Pornesti cuptorul. a. blat: Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

    Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in

    0 comentarii

  • Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

    Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit, se omogenizeaza si se intinde in strat uniform, presand cu o lingura, in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste

    0 comentarii

  • Minitarte fragede cu mandarine si cirese confiate

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins

    0 comentarii

  • Choux a la Cluj

    Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe de padure

    Se faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se pune

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu mere

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor. Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170

    0 comentarii

  • Prajitura cu gem de caise si bezea

    Avem nevoie de o tava de 35 x 30 cm. Cuptorul il incalzim la 180 de grade C. Untul taiat bucati il mixam cu 150 g zahar si un plic de zahar vanilat, pana cand se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri, la 4 oua. Adaugam apoi 4 galbenusuri

    0 comentarii

  • Chec cu cacao

    Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga galbenusurile frecate un pic cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusurile batute cu zaharul, se toarna in fir subtire si laptele, la temperatura camerei, esenta si faina care s-a amestecat

    0 comentarii

  • Cupcake cu ciocolata si cafea

    Ouale se bat spuma cu zaharul. Adaugam ciocolata topita amestecata cu uleiul. Se adauga laptele, esenta de cafea si apoi faina si praful de copt. Compozitia se omogenizeaza bine. Punem in fiecare forma compozitie pana la 3/4 din spatiu de coacere. Se

    0 comentarii

  • Caciuli rusesti sau Sapca cazacului

    Batem albusurile cu apa, la care adaugam zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Incorporam faina cu praful de copt. Punem compozitia in tava mare de copt a aragazului in care am pus hartie de copt. Se coace 15 min la 180 gr C. Se lasa sa se raceasca,

    0 comentarii

  • Briose cu dovleac

    Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si sarea; se adauga zaharul si cacaua si se amesteca. Se adauga untul si se amesteca bine, veti avea un aluat faramicios deoarece este o cantitate mica de unt. Adaugati ouale pe rand amestecand dupa fiecare,

    0 comentarii

  • Tort tiramisu cu biscuiti digestivi si nutella

    Tortul tiramisu fara coacere, este un tort rapid, se prepara foarte usor. Este un tort fin cu o aroma placuta de cafea. L-am incercat si cu piscoturi, dar cel mai gustos si aromat mi s-a parut cel facut cu biscuiti digestivi. Ultima data l-am facut cu

    0 comentarii

  • Prajitura Regina Maria

    Blatul cu nuca: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza in coninuare pana se obtine o spuma densa, lucioasa, ca de bezea. Se amesteca faina cu praful de copt si se cern peste albusuri. Se incoprporeaza incet.

    0 comentarii

  • Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt

    Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna in forma circulara cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri, apoi se da la rece. Pregatim un sirop din apa si sirop concentart de rodie,il punem la fiert si la primul clocot

    0 comentarii

  • Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

    Pentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca si se lasa la dospit 10 minute. Se bat ouale cu sarea,

    0 comentarii

  • Tarta cu zmeura si ciocolata

    Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.