5516
retete

Alte sectiuni
  • Cheesecake cu clementine

    Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.

    0 comentarii

  • Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

    Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam, fara a ne opri din mixat. Zaharul trebuie sa se dizolve complet si sa obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam otetul si mai

    0 comentarii

  • Placinte cu mere, smochine si nuci

    Merele curatate de coaja se taie in cubulete mici, iar smochinele in 4. Se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul, margarina, sucul de lamaie, cardamomul, scortisoara si un praf de sare. Se tin la foc mic pana merele se inmoaie, iar daca este necesar,

    0 comentarii

  • Prajitura steluta cu gem de gutui

    Se pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima

    0 comentarii

  • Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

    Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In

    0 comentarii

  • Prajitura cu gust de toamna

    Pregatim umplutura ca sa poata sa se raceasca putin inainte de a o adauga in prajitura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem impreuna cu zaharul sa se caleasca.Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul

    2 comentarii

  • Prajitura cu piure de castane

    Mai intai, se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit.

    0 comentarii

  • Prajitura cu kiwi si jeleu din sirop mentolat de pin

     Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se intareste ca o bezea, apoi se incorporeaza galbenusurile mixate cu uleiul. Se toarna in forma cu inel detasabil si se da la copt cca. 20 minute, la foc potrivit. Se scoate

    0 comentarii

  • Prajitura de toamna cu biscuiti si jeleu de ananas

    Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna intr-o forma cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri. Se asaza ciocolata rupta in cate 2 bucatele, asezate vertical, una langa alta, presand usor in blat. Se mixeaza 100

    0 comentarii

  • Prajitura cu lamaie si fructe

    Ouale se bat bine cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul adaugat cate putin, mixand energic, apoi iaurtul, apoi faina cu praful de copt, amestecand usor, iar la final zeama si coaja de lamaie. In tava cu hartie de copt se rastoarna

    0 comentarii

  • Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)

    Foi: Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius. Cerni 450 g făină într-un vas, adaugi praful de copt, drojdia (nedizolvată), merdenchiul (eu l-am folosit rece, de la frigider), untul, uleiul de cocos, iaurtul (rece de la frigider)

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

    Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are rabdare), eu il trec prin robot, dar nu il maruntesc de tot. Dovleacul l-am

    0 comentarii

  • Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

    Preparăm blatul pentru negresă.  Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm apoi siropul. Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu

    0 comentarii

  • Prajitura cu prune rasfatate

    Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate. De ce "prune rasfatate"? Surpriza... Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi.

    0 comentarii

  • Placinte poale-n brau cu mere si vanilie

    Merele se numara printre preferatele mele, mai ales acum in sezonul de toamna cand le gasim din belsug. Nu mai spun de beneficiile uimitoare ale acestora asupra corpului uman. De aceea pentru astazi am decis sa pregatim placinte "poale-n brau"

    0 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Placinta cu dovleac este una dintre placintele mele preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori. Si cum toamna a batut la usa, am si pregatit placinta preferata, pe care am savurat-o cu foarte mare pofta. Pentru placinta, eu nu folosesc

    0 comentarii

  • Prajitura de toamna cu dovleac si gutui

    Se maruntesc piscoturile si se amesteca bine cu miezul de nuca maruntit si margarina topita, apoi se toarna in forma cu inel detasabil si se preseaza cu dosul unei linguri, intr-un strat compact si uniform. Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat, apoi

    0 comentarii

  • Prajitura cu piscoturi si mure

    O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se da 10-15 minute la frigider. 7-8 piscoturi se taie in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit, le mai taiem, fiecare

    0 comentarii

  • Prajitura Quiky

    Se maruntesc biscuitii si miezul de nuca (lasam bucati mai marisoare) si le framantam cu o lingura cu margarina topita. Intindem in strat uniform in forma circulara de tort cu inel detasabil, presam bine cu dosul unei linguri si infigem in blatul moale,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu smochine

    Se pun biscuitii rupti in blender, iar dupa ce s-au pisat bine, se amesteca cu untul topit, sa rezulte un aluat nisipos. Se rastoarna intr-o forma de tort, se preseaza bine toata suprafata, astfel formandu-se blatul, apoi se lasa deoparte. Smochinele

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.