5516
retete

Alte sectiuni
  • Afinute delicioase in cuiburi miraculoase

    Se pregateste o tava de copt, tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste

    0 comentarii

  • Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

    Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste

    0 comentarii

  • Tarta cu morcov

    Intr-un castron se pune faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate. Intr-un alt castron se bat balbenusurile cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza, apoi sucul, coaja rasa de lamaie, morcovul

    0 comentarii

  • Tort cu castane

    Se pun castanele la fiert in apa multa pentru 50 min, apoi se scurg si cu mare grija, cat sunt fierbinti se taie in doua, se scoate miezul si se paseaza. Se adauga peste castanele bine pasate si racite putin, lapte, zahar, galbenusurile, un praf de sare

    0 comentarii

  • Tort de toamna cu mere si gutui

    Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita. Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb,

    0 comentarii

  • Deliciu cu fructe deshidratate si crusta de nuci

    De seara se pun fructele la hidratat cu apa calda. Dupa ce se hidrateaza bine, se scurg. Se pun caisele in pahar de blender, oprind 2-3 pentru a le marunti, in rest se dau la blender cu miere de albine si sucul de lamaie. La fel procedam si cu curmalele.

    0 comentarii

  • Prajitura cu pere fierte in sirop de trandafir si crema de castane

    Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste

    0 comentarii

  • Prajitura cu perle de tapioca fierte in sirop de rodie

    Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare, apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste

    0 comentarii

  • Placinta cu prune

    Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor, se amesteca bine, iar la final aluatul daca se lipeste de palme, se mai adauga putina faina. Se formeaza o sfera, se pune in folie alimentara si se lasa

    0 comentarii

  • Cheesecake cu gutui

    Pentru blat se pun in blender biscuitii rupti si untul topit, iar dupa ce s-a format un aluat nisipos, se rastoarna in forma de tort cu diametrul de 22 cm, se preseaza bine formand blatul, apoi se lasa la frigider. Pentru piure, 6 gutui curatate de coaja

    0 comentarii

  • Prajitura cremoasa cu fructe

    Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar, scortisoara si 2-3 picaturi de vanilie. In alt vas amestecam branza ricotta cu 2 linguri de zahar, oul si esenta de vanilie.

    0 comentarii

  • Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

    Dovleacul și dovlecelul, ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Între timp se ung

    0 comentarii

  • Pere in aluat umplute cu crema de nuci

    Pregatim perele. Curatam perele de coaja si le scoatem cotoarele, cu un cutit cu lama subtire si varful ascutit, sau cu un dispozitiv special, daca avem. Avem mare grija sa nu le strapungem cu cutitul. Coditele le vom lasa la locul lor. Pregatim siropul. Intr-un

    0 comentarii

  • Placinta de toamna cu mere si pere

    Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere, pentru ca fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș,

    0 comentarii

  • Pandispan cu dovleac si nuca de cocos

    Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească. Separăm albușurile

    0 comentarii

  • Prajitura rapida cu struguri preparata la tigaie

    Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos. La final, încorporăm

    0 comentarii

  • Impletitura cu mere

    Amestecam drojdia cu zaharul pudra si laptele caldut. Intr-un castron cernem faina si adaugam drojdia dizolvata. Adaugam untul moale si galbenusurile si incepem sa framantam iar apoi putem adauga si praful de sare. Framantam bine pana cand aluatul nu se

    0 comentarii

  • Prajitura cu struguri

    Pentru foi: intr-un castron mai mare se amesteca ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale,

    2 comentarii

  • Cheesecake cu ciocolata

    Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Biscuiți se macină cu ajutorul robotului de bucătărie sau într-un prosop și cu ajutorul sucitorul se zdrobesc, apoi se amesteca cu unul. Într-o tava se pune compoziția și se tapetează tava.

    0 comentarii

  • Placinta cu aroma de toamna

    Se separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma. Se pun galbenusurile cu zaharul si se miexaza separat cu mixerul, se adauga si uleiul, se pune totul intr-un vas mai mare, acolo va

    3 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.