5554
retete

Alte sectiuni
  • Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

    Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina

    0 comentarii

  • Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

    1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans

    0 comentarii

  • Tort Alba ca Zapada

    Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Impartim

    0 comentarii

  • Tarta cu fructe

    Se face un aluat, se tine la rece, apoi se împarte în două bucăți inegale, se întinde o foaie mare in tava unsa cu unt, se așază fructele, se aranjează fâșii din aluat întins. Se coace.

    0 comentarii

  • Prajitura cu branza si merisoare

    Ouale si zaharul se mixeaza bine pana cand isi dubleaza volumul si devin o crema spumoasa. Adaugam pe rand la compozitie uleiul si laptele. Branza, smantana si esenta de vanilie se amesteca separat intr-un alt bol, dupa care se amesteca impreuna cu ouale.Totul

    0 comentarii

  • Cheesecake cu Pomelo

    Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu sfărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se

    0 comentarii

  • Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

    1.Se prepara 2 foi de prajituri din cate 2 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare, cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu un pic de ulei, apoi se incorporeaza in albusuri tari si la urma se adauga faina amestecata cu praful de

    0 comentarii

  • Briose cu banane

    Se pune intr-o craticioara untul cu zaharul si se topesc la bain marie sau pe foc mic. Se toarna untul cu zaharul topit intr-un vas,se adauga ouale si se mixeaza la viteza mare cu mixerul pana se otine o pasta densa. Intr-un vas se pune faina de grau,praful

    0 comentarii

  • Prajitura cu blat fraged si crema de cocos

    Se mixeaza margarina moale, la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilat, cu oul si galbenusurile adaugate cate unul dupa ce, cel dinainte a fost incorporat. Se amesteca faina si amidonul apoi se toarna in amestec si se mixeaza pana la omogenizarea

    0 comentarii

  • Prajitura Kati

    Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen care se desprinde de pe mana si se imparte in trei bucati. Se intind trei foi care se coc pe dosul tavii

    0 comentarii

  • Chec cu mac si lamaie

    Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitia de unt. Am pus comozitia intr-o forma de guguluf din silicon unsa cu putin ulei. Se coace

    0 comentarii

  • Prajitura cu nuca si crema de vanilie

    Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt

    0 comentarii

  • Inghetata falsa

    Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se mai bat 5 minute să se topească zahărul, se adaugă gălbenușurile frecate puțin, se adaugă cîte o lingură din făina amestecata cu cacao și praful de copt pînă o terminăm, amestecand

    0 comentarii

  • Prajitura magica

    Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati, avem nevoie de doar 2 ingrediente. Dat fiind faptul ca muncim foarte mult, avem la dispozitie foarte putin timp pentru

    0 comentarii

  • Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

    Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam cu unt.O punem deoparte. Intr-o oala punem apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba turnam pastele si le lasam sa

    0 comentarii

  • Ghisman cu piure de gutui

    Ghismanul este o prajitura dobrogeana, usoara si sanatoasa, o reteta care se poate pregati mai ales copiilor. Compozitia aminteste de cea a papanasilor datorita branzei de vaci, doar ca ghismanul se coace in cuptor. Este o prajitura aromata, satioasa,

    0 comentarii

  • Trandafiri cu mar

    Merele se spala, se curata de samburi și se dau pe răzătoare ptr a obține feliute subțiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa

    0 comentarii

  • Prajitura pufoasa cu mere (de toamna)

    Faina se amesteca cu untura, apoi se adauga celelalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina, se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Intr-o tava dreptunghiulara

    0 comentarii

  • Cheesecake cu clementine

    Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.

    0 comentarii

  • Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

    Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam, fara a ne opri din mixat. Zaharul trebuie sa se dizolve complet si sa obtinem o spuma densa si lucioasa. Adaugam otetul si mai

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.