5584
retete

Alte sectiuni
  • Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visine

    O prăjitură delicioasă, stiam că aşa va fi, încă de când m-am gândit la această combinaţie care mie îmi place tare mult. Foile se frăgezesc atât de mult după ce se pune umplutura încât se topesc în

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de vanilie

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza, adaugam faina, praful de copt, zaharul vanilat, esenta de vanilie, adaugam albusurile amestecand

    0 comentarii

  • Pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

    Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si

    0 comentarii

  • Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

    Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit se aseaza pe hartia de copt cu josul in sus,se

    1 comentariu

  • Rulada cu mascarpone si dulceata din coji de portocala

    Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc ca bezeaua. Galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta apoi se incorporeaza in albus.Se adauga si faina turnata in ploaie. In tava tapetata cu hartie pentru copt se adauga aluatul

    0 comentarii

  • Prajitura Kinder Bueno

    Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, pesmetul şi nuca măcinată şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se nivelează compoziţia în tava tapetată cu

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chili la slow cooker Crock-Pot

    Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se defaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestec usor cu o lingura, sa

    0 comentarii

  • Cupcakes decorate cu buttercream

    Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura. Compozitia formata se imparte

    0 comentarii

  • Spirale cu mere si stafide

    Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care sunt foarte mandra) . Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si apoi o dizolvam in putin lapte caldut. Lasam 5-10 minute

    0 comentarii

  • Poale-n brau

    Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul şi sare. Se amestecă, adăugând făina până când aluatul devine consistent. Se frământă,

    2 comentarii

  • Fursecuri fragede

    Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu pistolul special pentru fursecuri,

    0 comentarii

  • Gogosi cu gem, coapte in cuptor

    Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna

    0 comentarii

  • Prajitura Arlechin cu capsuni

    Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Cele congelate le scoti in frigider. Pornesti cuptorul. a. blat: Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi de pandispan cu crema de vanilie si mac

    Preparare foi : Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in

    0 comentarii

  • Cheesecake cu piure de kaki si bucati de kiwi

    Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit, cu ciocolata si untul topit, se omogenizeaza si se intinde in strat uniform, presand cu o lingura, in forma circulara cu inel detasabil. Se mixeaza frisca pana se intareste

    0 comentarii

  • Minitarte fragede cu mandarine si cirese confiate

    Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se agauga apoi galbenusurile, coaja rasasa de lamaie si portocala, esenta de vanilie si praful de copt stins

    0 comentarii

  • Choux a la Cluj

    Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe de padure

    Se faramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul. Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil,se preseaza bine cu paleta,apoi se pune

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu mere

    Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga in aluat praful de copt

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de mac si jeleu de visine

    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si apoi galbenusurile. Incorporam ciocolata topita si racorita, apoi faina, cacaua si praful de copt amestecand usor. Compozitia se intinde in tava de copt in care am pus hartie de copt. Se coace 20 min la 170

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.

Cookie Settings