5199
retete

Alte sectiuni
  • Cozonac

    -se amesteca zaharul cu laptele,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie se incalzesc putin. -se face maiaua: drojdia amestecata cu laptele si 3-4 linguri de faina,se lasa la dospit. -in lighean se cerne faina. -se adauga treptat ouale ,maiaua si laptele

    7 comentarii

  • Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

    Prajitura cu rabarbura, budinca, tort-gelee si frisca

    Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor

    14 comentarii

  • Tarta exotica

    Tarta exotica

    Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine. Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina. Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea

    20 comentarii

  • Pere umplute cu inghetata

    Pere umplute cu inghetata

    Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul si se indreapta putin la cotor pentru a sta perele in picioare. Separat se pun la fiert apa,zaharul ,esenta de vanilie, si se fierb pana se obtine un sirop.Se

    25 comentarii

  • Placinta invartita cu branza si ciocolata

    Placinta invartita cu branza si ciocolata  

    Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de ulei. Pe un fund de lemn taiati ciocolata cu un cutit mare.

    1 comentariu

  • Tort dobos

    Tort dobos

    Blaturi: Cele 10 galbenusuri se freaca foarte bine cu sarea, vanilia, coaja si zeama de lamaie si zaharul, pana ce amestecul isi dubleaza volumul si devine o crema spumoasa (de preferat cu mixerul). Se adauga apoi albusurile batute spuma tare si faina,

    14 comentarii

  • Negresa cu glazura de ciocolata

    Negresa cu glazura de ciocolata

    Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc domol,lasam sa fiarba si amestecam incontinuu,pana devine ca o smantana subtire,apoi o dam la rece.Intr-un castron se pune untul taiat cubulete,peste care

    56 comentarii

  • Prajitura cu spuma de zahar ars

    Prajitura cu spuma de zahar ars

    Prima data se va prepara crema si siropul sa aiba timp sa se raceasca pana coacem blatul, iar ultima data preparam spuma de zahar ars. Prepararea siropului: Se fierbe apa cu zaharul pana cand se topeste zaharul. Prepararea cremei: Cele

    30 comentarii

  • Crema de zahar ars

    Crema de zahar ars

    Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodenii. Intr-o cratita potrivita

    25 comentarii

  • Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

    Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

    La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust, ,zahar vanilat, esente dupa gustul fiecaruia, dupa care se adauga mucenicii cu mare atentie sa nu se rupa sau sa se lipeasca intre ei sau chiar de fundul

    17 comentarii

  • Tort Fanta

    Tort Fanta

    Pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, adaugam si galbenusurile pe rand, unul cate unul si mixam pana obtinem un aluat albicios. Punem si putina esenta de vanilie si rom, adaugam si untul, apoi mixam

    0 comentarii

  • Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

    Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

    Rețeta acestei prăjituri deși pare mai elaborată, nu este deloc complicată. Preparare BLAT: -Se încălzește cuptorul la 180°C . -Se cerne făina împreună cu cacaoa și se amestecă. -Se separă albușurile de la cele

    0 comentarii

  • Cheesecake cu mac si confit de lamaie

    Cheesecake cu mac si confit de lamaie

    BLATUL: -Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 25 sau 26 cm) și se îmbracă cu hârtie de copt. -Se aprinde cuptorul și se reglează temperatura la 180 grd.C. -Se mărunțesc pișcoturile bine (cu blenderul)

    0 comentarii

  • Tort  Opera

    Tort Opera

    FOI: Cu ajutorul unui mixer se bat bine cele 6 oua dupa care se adauga lingurita cu esenta de vanilie. Migdalele se macina foarte fin si se adauga peste faina impreuna cu zaharul pudra si cele 20g de cacao. Se amesteca foarte bine dupa care se adauga

    15 comentarii

  • Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

    Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

    Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga indulcitorul treptat si mixeaza pana cand spuma creste in volum si devine ferma. 3. Adauga faina de migdale, faina de grau amestecata cu

    0 comentarii

  • Spirale cu ciocolata

    Spirale cu ciocolata

    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam

    1 comentariu

  • Prajitura cu crema englezeasca si caramel

    Prajitura cu crema englezeasca si caramel

    Blatul : Pregatim o tava de dimensiunea foi de napolitana. O tapetam cu unt si faina sau mai simplu punem hartie de copt. Pregatim cuptorul, il pornim la 180 grade. Acum putem incepe sa pregatim blatul astfel: separam galbenusul de albus. Intr-un

    1 comentariu

  • Prajitura duo cu visine

    Prajitura duo cu visine

    Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un

    4 comentarii

  • Prajitura aromata

    Prajitura aromata

    Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam. In alt bol, batem albusurile cu un praf

    2 comentarii

  • Prajitura magica

    Prajitura magica

    O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers. Tava: 22 cm diametru Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava. Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform,

    8 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: