5249
retete

Alte sectiuni
  • Tarta cu dovleac si morcov

    -Se taie dovleacul in bucati,se scot semintele si se pune la fiert cu apa.Cand este fiert se scoate si se curata de coaja .Adaugam zahar ,zahar vanilat,scortisoara macinata,morcovul taiat rondele si le omogenizam foarte bine. -Intr-un vas punem faina,oul,untul,

    0 comentarii

  • Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

    Rețeta acestei prăjituri deși pare mai elaborată, nu este deloc complicată. Preparare BLAT: -Se încălzește cuptorul la 180°C . -Se cerne făina împreună cu cacaoa și se amestecă. -Se separă albușurile de la cele

    0 comentarii

  • Cupcakes cu Ciocolata

    - Preîncălziți cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea; - Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr; - Separat, mixați restul de zahăr

    0 comentarii

  • Trufe de Ciocolata

    - Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor; - Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați; - Când

    0 comentarii

  • Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

    Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant; - Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos; - Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

    0 comentarii

  • Chec cu sticksuri din dovleac

    -Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec. -Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul

    0 comentarii

  • Tarta cu prune

    Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Untul rece se taie cubulete si se pune in faina, impreuna cu smantana. Se framanta aluatul intre degete pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune oul batut si se framanta

    0 comentarii

  • Prajitura rasturnata cu prune

    In tava unsa cu unt si presarata cu faina,se adauga amestecul de zahar brun si scortisoara,se aseaza prunele taiate jumatati apoi se lasa deoparte. Se pregateste o crema spumoasa din unt,un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se adauga cate un ou mixand

    0 comentarii

  • Prajitura cu doua umpluturi(mere si branza)

    MOD DE PREPARARE: Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere

    Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20

    0 comentarii

  • Prajitura cu gem de prune si nuca

    Este o prajitura foarte populara aici, cred ca prima data am facut-o acum 32 de ani.Reteta este de la soacra mea, care mereu ne rasfata cu fel si fel de dulciuri. Ea o umplea cu gem de prune sau de gutui, facut de ea toamna. Ma bucur sa v-o pot impartasi

    0 comentarii

  • Prajitura cu visine si nuca

    Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia

    0 comentarii

  • Prajitura cu prune caramelizate si visine

    Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi. Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii. Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere si nuci caramelizate

    Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana

    0 comentarii

  • Prajitura cu struguri, branza si cacao

    Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul. Separat amestecam faina cu cele 3 linguri

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

    Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se

    0 comentarii

  • Prajitura cu nuca si crema de oua

    Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul. Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se amesteca cu o lingura de lemn (nu cu mixerul) de sus in

    0 comentarii

  • Prajitura galbena cu nuca

    Se face o cocă, după care se împarte în două. Se întinde prima foaie în tavă, peste ea punem un strat de gem de caise, peste care se pune umplutura făcută din nucă măcinată, zahăr, 1 plic de vanilie şi spuma

    0 comentarii

  • Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

    Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile se coc pe dosul tavii unse cu ulei. Pentru crema punem la fiert laptele,zaharul si zaharl vanilat cand fierbe adaugam grisul se amesteca pana se

    3 comentarii

  • Prajitura cu mere si boti

    Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, smantana si la urma smantana cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi. Se unge o tava

    0 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: