5331
retete

Alte sectiuni
  • Chec cu cacao si nuci

    Intr-un bol, punem albusurile si praful de sare. Mixam pana obtinem un amestec spumos. Peste albusuri punem zaharul vanilat si mixam. Adaugam apoi cate o lingura de zahar tos, pana il incorporam pe tot in spuma. Trebuie sa obtinem o bezea tare. Peste galbenusuri

    0 comentarii

  • Primavara in cosulete

    Biscuitii se maruntesc la robot, apoi se framanta cu ciocolata si untul topit. Se pune cate o lingura de amestec de biscuiti, in forme de briose, apoi se preseaza cu o lingura, pana otinem un blat uniform. Se decoreaza marginile formelor cu felii de kiwi

    0 comentarii

  • Fast and Black

    Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca in volum, apoi adaugam si praful de copt. Dupa ce s-a racit putin ciocolata topita, o adaugam treptat, peste oua si

    0 comentarii

  • Prajitura cu nuca si crema cu mascarpone

    Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi

    0 comentarii

  • Prajitura Jerbo

    Aluatul: Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea si se pune apoi zaharul, coaja de lamaie, untura, smantana si galbenusurile amestecate putin. Se pregateste maiaua din laptele caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia zdrobita. Se lasa sa dospeasca,

    1 comentariu

  • Prajitura cu rodie

    Se prepara blatul, mixand albusurile separat, cu un praf de sare, pana se spumeaza, apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam pana se intareste ca o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul spuma, se adauga esenta,

    0 comentarii

  • Savarine cu spuma de coacaze

    Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul, pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca, pana isi dubleaza volumul. Se ung

    0 comentarii

  • Pasca cu branza dulce

    Se pune faina intr-un vas si peste ea, se adauga oul, untul topit, sare, drojdia stinsa in lapte dulce cu zaharul vanilat si se framanta un aluat, potrivit de tare. Spre final, se adauga ulei, putin cate putin, si se continua framantarea pana cand aluatul

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de branza invelita cu fructe de padure

    Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca, adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat. Crema

    0 comentarii

  • Prajitura 2 in 1

    Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu se mai simte zaharul; se pune oul, esenta de rom, se amesteca, se adaugă praful de copt sau drojdia. Pentru blatul 2: Se

    3 comentarii

  • Chec cu lamaie si iaurt

    Mai intai, se pregateste tava pentru chec, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor, la 180 de grade C. Intr-un bol, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, se mixeaza ouale cu zaharul

    0 comentarii

  • Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

    Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca impreuna. Se presara peste albusuri si se incorporeaza

    0 comentarii

  • Briose de vanilie cu ciocolata in interior

    Ouale, zaharul, zaharul vanilat, uleiul, laptele, faina si praful de copt se pun intr-un castron si se mixeaza cat sa se amestece. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-o tava pentru briose, se pun hartiute, se pun doua lingurite de aluat,

    1 comentariu

  • Briose cu mac, capsuni si crema de branza

    Mai intai, capsunile se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei

    0 comentarii

  • Prajitura cu mac

    Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500 ml de apa si adaugati 300 g de zahar, amestecati bine si puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba, turnati zeama de lamaie,

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe

    Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou unde se pun biscuiți sfaramati și se nivelează. Se da la frigider. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor, fructele se pun la foc mic cu

    0 comentarii

  • Tort usor cu mascarpone si fructe de padure

    Se bat albușurile spuma cu un praf de sare și cu zaharul, gălbenușurile se bat cu untul la temperatura camerei, se încorporează in albușuri. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua, apoi se adaugă și ciocolata rasa. Eu

    0 comentarii

  • Negresa de post

    In castron, se amesteca cu telul, uleiul cu zahar pana rezulta o solutie albicioasa, se adauga apa, faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove, arome, dulceata, miezul de nuca taiat. Dupa omogenizare, se rastoarna in tava cu hartie de copt si se

    1 comentariu

  • Briose cu ghimbir si portocala

    Într-o crăticioară, se pune ghimbirul pe foc mic, se adauga 50 g de zahăr și sucul de portocală și se lasa pe foc să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja

    0 comentarii

  • Un altfel de salam de biscuiti

    Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: