Praz cu carne la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Praz cu carne la cuptor

Ingrediente

  • - 500g carne tocata - de vita;
  • - 500g cartofi;
  • - 1 fir praz;
  • - 1 ceasca lapte;
  • - cascaval vechi ras;
  • - sare, piper, curry, condimente pentru carne.

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul bine spalat si se pune pe foc in ulei incins pentru 3-5 minute, apoi se strecoara.

Se condimenteaza carnea tocata apoi se pune la prajit.

Separat, se pune la fiert laptele cu putina sare si piper. Cand acesta fierbe, se adauga cartofii, se face pireu apoi se opreste focul.

Cand carnea e bine facuta se adauga prazul, se amesteca foarte bine, apoi se stinge focul.

Se unge o tava inalta si se pune carnea cu prazul, apoi se acopera cu pireul de cartofi. Peste se presare un strat de cascaval ras. Se pune la cuptor pentru 35 minute, neacoperit.

Sugestii:

- daca se doreste cascaval crocant deasupra, cand se opreste cuptorul se pune in microunde, optiunea grill pentru 5 minute (tava neacoperita).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise