Reteta postata pe: 31 martie 2010
Ingrediente
200 gr masline negre, 4 fire de praz, 200 ml bulion, 1 ceapa, 1 copan de curcan, sare, piper, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se spala bine prazul eliminand frunzele superiore.Il taiem pe jumatate si spalam bine restul de frunze pe interior pt a elimina bine nisipul sau pamantul.Se taie in rondele sau dupa plac.Ceapa se curata de foi si se toaca marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si un pic de sare,se adauga apoi si prazul taiat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit ,amestecand cu o lingura de lemn.Intr-o alta oala mai mica punem la fiert copanul de curcan in apa cu sare.Se ia spuma si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se scoate carnea,se rezerva apa si taiem in bucatele copanul.Adaugam carnea peste ceapa si praz,amestecam si turnam bulionul.Mai lasam 10 minute la foc potrivit.Cand scade lichidul ,se adauga putin din zeama in care a fiert carnea si adaugam si maslinele.Mai lasam la foc potrivit 5-10 minute.Se opreste focul se presara un pic de piper negru macinat si se serveste .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se curăţă prazul de primele foi, se taie capetele, restul se taie în bucăţi de 4-5 cm lungime.
9 voturi
3 comentarii
40 min
Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul
18 voturi
8 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 31 martie 2010
Am mai auzit de reteta aceasta dar nu am preparat-o niciodata. La cat de bine arata m-ai convins ca merita incercata cat mai curand, poate chiar maine.