Praz cu masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Praz cu masline

Ingrediente

  • 200 gr masline negre
  • 4 fire de praz
  • 200 ml bulion
  • 1 ceapa
  • 1 copan de curcan
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se spala bine prazul eliminand frunzele superiore.Il taiem pe jumatate si spalam bine restul de frunze pe interior pt a elimina bine nisipul sau pamantul.Se taie in rondele sau dupa plac.Ceapa se curata de foi si se toaca marunt.Se pune la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si un pic de sare,se adauga apoi si prazul taiat si se mai lasa 5 minute la foc potrivit ,amestecand cu o lingura de lemn.Intr-o alta oala mai mica punem la fiert copanul de curcan in apa cu sare.Se ia spuma si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Se scoate carnea,se rezerva apa si taiem in bucatele copanul.Adaugam carnea peste ceapa si praz,amestecam si turnam bulionul.Mai lasam 10 minute la foc potrivit.Cand scade lichidul ,se adauga putin din zeama in care a fiert carnea si adaugam si maslinele.Mai lasam la foc potrivit 5-10 minute.Se opreste focul se presara un pic de piper negru macinat si se serveste .Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise