Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 aprilie 2017
Ingrediente
Blat:, 200 g biscuiti cu cacao, 100 g unt sau margarina, 50 g ciocolata alba, , Umplutura:, 100 ml frisca lichida, 2 linguri de smantana, 75 ml sirop concentrat de capsuni, un plic(10 g) de gelatina, , Decor:, 5-6 fructe (nu foarte coapte) de kiwi, 300 g capsuni, 50 g ciocolata alba
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc la robot, apoi se framanta cu ciocolata si untul topit. Se pune cate o lingura de amestec de biscuiti, in forme de briose, apoi se preseaza cu o lingura, pana otinem un blat uniform. Se decoreaza marginile formelor cu felii de kiwi si feliute de capsuni, apoi se pune umplura din frisca mixata cu lingurile de smantana, pana se obtine o frisca tare, se adauga si siropul concentrat de capsuni si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Deasupra se decoreaza cu capsuni trase in ciocolata alba si biscuiti. Se dau la rece cel putin 2 ore, inante de a se scoate prajitura din forme. Este o prajitura delicioasa, plina de arome si culoare si foarte racoroasa!!
Daca nu avem sirop gata preparat, punem la fiert o mana de capsuni foarte coapte, cu o cana de zahar si 100 ml apa si se lasa sa clocoteasca, pana ce se leaga bine siropul, apoi se scurg fructele de sirop si se lasa sa se raceasca.