autor:

cristinacz

» » Aperitive

Provolone la cuptor

Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, , - 400 gr branza provolone (200 gr per portie), - o rosie mare, - 2 linguri de ulei de masline, - oregano, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei de masline deasupra feliilor de rosii + oregano dupa gust. Provolone se taie astfel incat sa incapa in vase deasupra feliilor de rosii. Se presara inca o data cu oregano si un pic de piper.
Vasele se dau la cuptor pentru 10-15 min la 200 grade (foc mare) si se verifica constant. Indata de branza s-a topit deasupra feliilor de rosii, provolone e gata ! Se serveste cald.

Pofta buna :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Provolone la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Super bun...Eu folosesc intotdeauna mozzarella si iese ok...

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Sigur e foatre buna! Ce branza as putea folosi in loc de provolone?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Arata bine si cred ca este si tare buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Aratã delicios!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte interesanta reteta .Banuiesc, ca e reteta din bucataria italiana.Bravo felicitari arata ffff bine e simplu si in acelasi timp rafinata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 400 gr branza provolone (200 gr per portie)
  • - o rosie mare
  • - 2 linguri de ulei de masline
  • - oregano
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de cristinacz
Tarta cu banane

Tarta cu banane

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat). Amestecati toate ingredientele pentru

21 voturi    6 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

cristinacz (Chef de cuisine)

multumesc pt aprecieri in primul rand :).eu am descoperit reteta asta la prietenii mei din spania si recunosc da dependenta.provolone cam greu de gasit si cred ca in afara de mozzarela ar merge bine ceva gen cascaval sau un eidam.la fel gramajul poate fi ajustat dupa prefrintele personale.spor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de branza cu ciuperci