Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Se intinde coca pe masa de lucru si se formeaza un sul din care rupem bucatele mici de aluat . Intindem cu mana bucatica de aluat, punem in mijlocul ei cate o pruna si o invartim in palme, aluatul sa fie in strat suptire, o asezam pe planseta pudrata cu faina. Procedam la fel pana terminam cu tot aluatul. Punem intro tigaie ulei de palmier si cand este bine incins, incepem sa prajim prunele. Le punem in ordinea in care le-am modelat (primele prune imbracate in aluat, vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie , le lasam putin dupa care trecem fiecare pruna prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat .
Procedam la fel cu toate prunele pana le terminam de prajit.
Pofta buna !
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii