1. Pentru prepararea sosului, incalzeste murele cu zaharul pana ce se inmoaie.Apoi fa-le piure si da-le prin sita pentru a scapa de samburi.
2. Incalzeste cuptorul la 180⁰C .Pune laptele la fiert intr-o cratita.Dupa ce a fiert ia-l de pe foc, adauga untul/margarina, 25 gr zahar, coaja rasa de lamaie si pesmetul si lasa-le sa stea 20 de minute pentru ca firmiturile de pesmet sa se umfle.
3. Separa ouale si pune albusrile intr-un bol mare, iar galbenusurile intr-un vas mai mic.Bate galbenusurile si adauga-le in amestecul cu lapte racit.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase mici (a cate 200 ml) termorezistente si niveleaza-le deasupra.Coace-le timp de 25 minute.
4. Dupa ce pudding-urile s-au copt, imparte sosul in cele 4 pudding-uri, intinzandu-l egal pe toata suprafata acestora.
5. Bate albusurile spuma tare, apoi aduaga 40 gr zahar si bate-le pana ce obti o o textura de bezea, lucioasa si consistenta.Imparte bezeaua deasupra celor 4 pudding-uri, facand varfuri cu ajutorul degetelor.La final, presara deasupra zaharul ramas si coace-le pentru inca 10-15 minute, pana ce bezeaua devine auriu-maronie.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii