Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la ½ portocala
  • Pentru sos
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 12 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, ciocolata si zaharul.Intr-un alt bol, amesteca untul topit cu oul, laptele, coaja si zeama de portocala.Amesteca cele 2 compozitii impreuna.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase termorezistenete (aprox. 250 ml fiecare).

Pentru sos, amesteca zaharul cu cacaoa, apoi imaprte-l pe partea de deasupra a fiecarei portii.Toarna cate 3 linguri de apa fiarta pe fiecare pudding, apoi da pudding-urile la copt 25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise