Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pudding insiropat de ciocolata cu portocala

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 200 gr zahar brun
  • 50 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • coaja de la 2 portocale
  • zeama de la ½ portocala
  • Pentru sos
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 12 linguri apa fiarta

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, cacaoa, ciocolata si zaharul.Intr-un alt bol, amesteca untul topit cu oul, laptele, coaja si zeama de portocala.Amesteca cele 2 compozitii impreuna.Imparte compozitia obtinuta in 4 vase termorezistenete (aprox. 250 ml fiecare).

Pentru sos, amesteca zaharul cu cacaoa, apoi imaprte-l pe partea de deasupra a fiecarei portii.Toarna cate 3 linguri de apa fiarta pe fiecare pudding, apoi da pudding-urile la copt 25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise