Pudim de Mamão

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pudim de Mamão

Ingrediente

  • Caramel
  • 1 papaia sau mamão
  • 1 cutie de lapte condensat
  • 3 ouã intregi si 5 gãlbenuse
  • 1 lingurã amidon de porumb (maizena)
  • 2,5 dl lapte
  • coaja rasã de la o lãmâie
  • menta proaspãtã

Mod de preparare

1)La cuptor se pune o tavã cu apã sã fiarbã.

O formã tip chaminé se unge cu caramel lichid.

2)Se decojeste papaia, eu am cumpãrat mamão, e acelasi fruct dar mãmão creste mai mare.

Scoate semintele si taie cubulete.Redu totul la o pastã cu blenderul (se poate pune o frunzã de menta).

3)Amestecã pasta de mamão cu laptele condensat.

Ouãle intregi si gãlbenusurile se amestecã bine cu laptele si coaja de lãmâie (nu se bat separat).

Amestecã totul bine si toarnã in forma chaminé (de budincã).

4)Pune forma la cuptor in tava cu apã si lasã la copt in bain marié cca. 1 orã.

Scoate si lasã complet sã se rãceascã.Trebuie lãsat câteva ore la frigider, apoi se rãstoarnã cu grijã.

Se poate decora cu câteva felii de mamão si menta.

Poftã bunã!

MAMÃO SAU PAPAIA

In Angola si Mozambic (coloni portugheze) se utilizeazã numele de mamão.Sunt consumate naturale,in salate sau sucuri.

Este originar din S. Mexico si tãrile vecine, actual cultivatã in majoritatea tãrilor tropicale si USA.

Papaya, cunoscutã si ca mamão( pepene de copac) este fructul arborelui Carica papaya.

Este bogatã intr-o enzimã numitã papainã.

Beneficii:

*digestiv

*are mai multã vitamina C decât portocala si lãmâia.

*ajutã la echilibrul acido-alcalin al organismului

*diuretic,emolient, laxant

*previne diabetul, asma si icteria

*depurativ pt. sânge

*previne cancerul

Fiecare parte este pretioasã.Nativi indieni inveleau carnea cu frunze de papaya, multe ore inainte de a o pregãti pt. frãgezire. Se folosesc chiar si rãdãcinile (ceaiuri ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise