Intr-un lighenas punem cele 12 oua intregi si adaugam 12 linguri de zahar. Batem bine adaugam laptele, 2-3 bucati coaja de lamaie, amestecam bine. Intr-o tigaie sau cratita punem 6 linguri de zahar, 4 linguri de apa si caramelizam. Punem caramelul intr-o forma de tort si ungem peretii bine. Varsam preparatul de lapte si oua in forma unsa cu caramel, punem in "bain marie" si introducem in cuptorul incins la 200 grade timp de cca 40 de min. La sfarsit verificam cu o scobitoare, daca e curat inseamna ca e gata. Scoatem din cuptor. Normal coarjele de lamaie ramane deasupra budincei si se pot scoate usor. Lasam sa raceasca o ora dupa care punem un platou rotund deasupra formei, viram in asa fel incat sa cada prajitura pe platou cu caramelul deasupra. Aceasta budinca se face de multe ori, de ocazii in casele portugheze. Va urez pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii