Pui acru-dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui acru-dulce

Ingrediente

  • - 500 g piept de pui, taiat cuburi cca 2cm,
  • - 1/4 pahar de amidon de porumb,
  • - 1 chiper rosu, sau galben, sau verde, taiat cuburi de cca 2 cm,
  • - 4 felii de ananas, taiate in patru,
  • - vreo 6-8 cepe mici cat oul de prepelita, sau o ceapa normala de marime medie, taiata in patru,
  • - 500-600 ml ulei pentru a praji cuburile de pui
  • pentru sos:
  • - 5 linguri de apa + 2 linguri de amidon de porumb, se dizolva,
  • - 4 linguri ketchup,
  • - 4 linguri zahar,
  • - 3 linguri otet de mar,
  • - 2 linguri de sos de soia,
  • - sare dupa gust

Mod de preparare

Eu am pregatit aceasta mincare in wok.

- Se taie pieptul de pui cuburi de 2 cm si se pune intr-o sita; se presara cu 1/4 de pahar de amidon de porumb, se amesteca bine pentru ca toata carnea sa fie acoperita cu amidon. Se prajesc cuburile de piept de pui in ulei foarte fierbinte, dar nu se prajesc pana de vin rumene, ci aurii.

- Se taie cuburi chiperul si in patru ananasul si deasemenea si capa in patru, daca nu folositi acele cepe mici, care au nevoie numai sa fie curatate de coaja. In acelasi wok, sau tigaie, pe care o spalam dupa ce am prajit puiul, se pune o lingura de ulei si se parajeste ceapa, un minut, dupa care se adauga ananasul, iar la sfarsit cuburile ce chiper, iar duoa cca 3-4min punem cuburile de pui.

- Preparam sosul din ketchup, zahar, otet, sos de soya, zahar, amestecam foarte bine si punem in wok, mai lasam 3 min dupa care adaugam apa amestecata cu amidonul si saram dupa gust, lasam pina totul da in fiert; se ia de pe foc si se serveste ori cu orez alb ari orez chinezesc, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise