Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui caramelizat cu sos de soia si chili

Ingrediente

  • - 1 caserola de ciocanele de pui (9 bucati)
  • - 1/2 cana sos chili
  • - 4 linguri sos de soia dulce (are in proportie de 50% zahar brun)
  • - 1/2 lamaie
  • - 1/2 lingura zahar brun
  • - 1 lingura sare de mare
  • - 1 lingura busuioc
  • - 1/2 lingurita piper
  • - 4 linguri otet balsamic
  • - 4 linguri ulei (masline sau floarea soarelui)

Mod de preparare

Prima data spalati bine ciocanelele, le taiati cartilagiul de langa os daca este cazul, le parliti daca este necesar.

Apoi vine randul marinadei: amestecam toate ingredientele bine plus jumatatea de lamaie taiata felii si fiecare felie taiata in 4.

Zdrobim bucatile de lamaie in bol/cratita cu o lingura si amestecam in continuare. Cand marinada este gata o turnam peste ciocanelele de pui, amestecam bine (indicat ar fi cu mana), punem o folie deasupra si lasam la rece pana a doua zi.

Eu le-am lasat 24h dar pot fi lasate si mai putin.

Se prajesc ciocanelele intr-o tigaie de teflon. Le luam pe fiecare in parte, le crestam pe fiecare parte si apoi le punem in tigaia incinsa. Nu le-am crestat de la inceput pentru ca marinada fiind concentrata si dulce nu am vrut sa intre in carne de tot.

Acum in schimb le crestam, le punem in tigaie si dupa aproximativ 2 minute adaugam si marinada fara bucatile de lamaie.

Lasam la foc mic tigaia, din momentul in care a inceput sa fiarba marinada lasam aproximativ 5 minute, intoarcem ciocanelele si punem capac.

Se lasa pe foc aproximativ 30 de minute cu capac, intorcandu-le la fiecare 10 minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute luam capacul pentru a lasa marinada sa scada. Continuam sa intoarcem ciocanelele o data la 5-7 minute pana cand marinada scade (nu de tot pentru ca se arde) si ciocanelele se rumenesc frumos.

O sa observati ca pe parcurs sosul intra tot mai mult in carne. La final trebuie sa aiba o culoare de caramel.

Pentru ca eram sceptica am scos un ciocanel, l-am gustat si frica cea mai mare era sa nu fi intrat de tot marinada in carne si gustul de pui sa nu se mai simta. Chiar daca in timpul prepararii nu se simte miros de carne de pui, nu va faceti probleme.

Cand gusti initial se simte gustul de soia dulce, apoi mestecand se elibereaza restul aromelor, inclusiv cea de pui si la final ramai cu un mix dulce-usor sarat-picant in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise