autor:

» » Mancaruri cu carne

Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro

Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lily Musat (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru garnitura:, - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti), - 1 canuta linte maro (din conserva), - 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi, - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez, adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa), - 1 lingura de ulei de masline, - 1/2 legatura patrunjel, - sare/piper, Pentru pieptul crispy:, - 1/2 pui dezosat, - sare, piper, - 1 - 2 linguri de ulei de masline, - 1 ou, - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Prepararea garniturii:

Intr-o cratita puneti 1 lingura de ulei de masline, ceapa si usturoiul tocate marunt si boabele de Şehriye. Se amesteca timp de 1-2 minute, pana cand Şehriye isi schimba culoarea. Se adauga supa de vita, sare, piper si se lasa la foc mic, pana se evapora lichidul. Se da jos de pe foc.

Orzul astfel pregatit se amesteca cu lintea scursa si cu verdeata tocata marunt.



Prepararea puiului:

Pieptul de pui se taie fasii, se da cu sare si piper. Intr-un castronel se bate un ou. Fasiile de pui se dau intai prin ou, apoi prin cerealele de porumb, pe care le-ati sfaramat inainte. Se pun intr-o tava, in care este hartie de copt, se stropesc cu putin ulei de masline si se introduc la cuptorul, incalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. La jumatate timpului se intorc.



Cand am montat farfuria am picurat si putin sos de chilli dulce (se gaseste in supermarketuri).



Garnitura este foarte, foarte gustoasa, iar fasiile de piept de pui sunt crocante la exterior si fragede in interior. Puteti consuma acest fel de mancare impreuna cu o salata verde!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crispy la cuptor cu garnitura de Şehriye si linte maro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru garnitura:
  • - 1 canuta Şehriye (orez turcesc). Se poate inlocui cu orez normal (bob cu bob Colosal de la Scotti)
  • - 1 canuta linte maro (din conserva)
  • - 3 fire de ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • - 3 canute de supa de vita sau apa (se foloseste de trei ori cantitatea de orez
  • adica la o cana de orez puneti 3 de apa sau supa)
  • - 1 lingura de ulei de masline
  • - 1/2 legatura patrunjel
  • - sare/piper
  • Pentru pieptul crispy:
  • - 1/2 pui dezosat
  • - sare
  • piper
  • - 1 - 2 linguri de ulei de masline
  • - 1 ou
  • - 1 cana de cereale de porumb (pe care le folositi dimineata cu laptele)

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pilaf de pui