Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Ingrediente

  • 600-700gr piept pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 5 fire ceapa verde/1 ceapa mare
  • 250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci
  • 1 ananas mic/1 conserva ananas
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon alimentar
  • garnitura:
  • 1/2 cana orez
  • curry, sare, piper
  • sos:
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri otet din vin/de orez
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei (porumb)
  • 4 linguri pasta de tomate/ketchup
  • 4 linguri apa/suc de la conserva de ananas

Mod de preparare

1.Pieptul de pui se spala, dupa care se taie cuburi mai maricele si se marineaza la frigider in sos de soia cu un ou batut si o lingura de amidon alimentar maxim 24h minim 30 minute. Dupa el se prajeste si apoi se scoate pe servete de bucatarie sa se scurga de grasime.

2.Morcovul se taie cubulete, ceapa se taie nu foarte marunt, ardeiul se taie bucatele medii, iar ciupercile se curata si se taie feliute. Nu vrem sa taiem legumele foarte merunt pentru ca dorim da fie aspectuoase.

3.Pentru a prepara sosul dulce acrisor dizolvam 1 lingura de amidon alimentar in 4 linguri de apa/zeama de la conserva de ananas, punem 4 linguri de zahar, 3 linguri de otet, 4 linguri sos de soia, 1 lingura ulei (preferabil de porumb), 4 linguri de pasta de tomate si amestecam pana dizolvam zaharul.

4.Legumele se calesc in putin ulei, dupa care se pune pieptul de pui prajit, ananasul, iar la sfarsit sosul dulce acrisor. Nu gatim prea mult legumele intrucat dorim sa le pastram putin tari, nu crude sau moi.

5.Garnitura va fi orezul fiert simplu cu condimente: sare, piper si curry.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise