Ingrediente
700 g carne de pui (ciocanele, aripi, pulpe, piept), 2 dovlecei tineri, 1 morcov, 1 lingura ketchup de rosii si ardei rosu, 1 cub concentrat de pui sau ciuperci (optional), 2 linguri faina, 1 cescuta (30 ml) lapte, 100 ml ulei, 1/2 ardei rosu, cateva fire de patrunjel, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, condimente pentru carne de pui
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
10 voturi
Mod de preparare
Dovleceii se taie baghete subtiri, se pun intr-o oala mai inalta, se pudreaza cu faina si se salta de cateva ori oala ca sa se imbrace bine in faina. Apoi stropiti-i cu laptele si saltati din nou de cateva ori oala, eventual acoperita cu capac.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti restul de ulei la incins si prajiti dovleceii, avand grija sa nu fie lipiti unii de altii. Dupa 2 minute ii intoarceti cu o spatula, cand sunt gata ii scoateti pe hartie absorbanta si ii pudrati cu putina sare si piper.
Pe un platou asezati carnea de pui, sosul in care a fiert si dovleceii. Garnisiti cu frunzulite de verdeata si fasiute de ardei gras.
Pofta buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Arata bine...