Se spala puiul si se condimenteaza cu sare, piper, paprika. Intr-o tava puneti felii de morcov, bucatele de ardei gras si telina, verdeata, sare, piper, paprika. Asezati puiul intreg si introduceti in el bucati de morcov, ardei, telina si cativa catei de usturoi.
Langa pui asezati cartofi curatati si taiati bucati mai mari si catei de usturoi. Acoperiti puiul cu felii de costita si de rosie. Turnati deasupra uleiul, pudrati cu cimbru, turnati 300 ml apa si dati tava la cuptor la foc mic 60 minute. Din cand in cand stropiti puiul cu zeama din tava.
Dupa 1 ora scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in jos, adaugati vinul si mai lasati 20 minute la cuptor. Intoarceti din nou puiul cu pieptul in sus, dati focul mai mare si lasati-l 10 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos.
Asezati puiul intreg pe un platou, cartofii si legumele, garnisiti cu ardei rosu, foi de salata verde, felii de usturoi, frunze de patrunjel. Turnati deasupra si sos din tava.
Pofta buna.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii