autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

PUI CU CONOPIDA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
1 pui, 2 linguri ulei, sare si piper dupa gust, 2 linguri pasta de tomate, 1 lingura amidon, 1 legatura patrunjel proaspat tocat, 1 conopida-1 kg

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati se spala bine,se usuca,apoi se pune ulei intr-o cratita si se rumenesc bucatile de pui pe toate partile.Se adauga apa cat sa acopere bine puiul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Conopida se desface in buchetele si se lasa in apa rece 15 minute, sa iasa eventualele insecte.Se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se adauga conopida,se lasa sa fiarba 5-10 minute,(nu mai mult ca apoi ea mai fierbe impreuna cu puiul).Se scurge bine de apa si se adauga peste puiul din cratita,apoi se pun cele 2 linguri pasta de tomate si se mai lasa sa fiarba 5 minute,dupa care sa adauga 1 lingura de amidon desfacuta cu putina apa rece.Se lasa pe foc inca 10 minute.Se opreste focul si se adauga verdeata proaspat tocata.
Daca ti-a placut reteta noastra "PUI CU CONOPIDA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de conopida cu pui

Mancarica de conopida cu pui

Taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem

36 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci

O grozava mancare de sezon, care se poate preta la nenumarate variante si nu cere mare experienta

23 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Proca Constanta , 23 noiembrie 2013

    Este foarte bun

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 august 2009

    Cred ca este tare gustos puiul,felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 1 conopida-1 kg

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
dicarmencitta1957

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustos puiul,felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi