Pui cu legume in punga magica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume in punga magica

Ingrediente

  • -1 pui-1,2 kg
  • -3-4 morcovi mari
  • -1-2 cepe mijlocii
  • -3 cartofi mari
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 ardei iuti
  • -5-6 linguri ulei masline
  • -condimente pui
  • -sare, piper dupa gust
  • -o punga magica
  • -susan (optional)

Mod de preparare

Spalam puiul cu apa rece si il portionam in 4 sau 8 bucati, dupa preferinta.

Lasam bucatile de carne sa se scurga de apa apoi ne ocupam de legume.

Curatam si spalam legumele, apoi le taiem in bucati mari.Ceapa o vom taia in doua, iar usturoiul il lasam intreg.

Intr-un vas vom pune puiul taiat si toate legumele pe care le amestecam cu condimente, sarea si uleiul de masline.

Daca vom folosi condimentele de la punga magica trebuie sa tinem cont ca ele contin suficienta sare. Eu am folosit condimentele de la punga magica, dar am mai adaugat coriandru macinat, pudra de usturoi, piper alb si 2-3 linguri de susan. Le amestecam toate bine si le lasam 10-15 minute, dupa care le punem in punga magica unsa cu putin ulei de masline, adaugand si zeama obtinuta, care e plina de arome.

Legam punga la gura si o punem intr-un vas (in cazul meu vas yena), pe care il dam la cuptorul preincalzit la temperatura de 180-200 grade timp de 50 minute, 1 ora, depinde de cuptor. Eu de obicei nu intep punga inainte de a o da la cuptor ci dupa 20-25 de minute;scoatem vasul dupa 25 de minute si intepam punga din loc in loc cu o scobitoare.

Dupa o ora scoatem vasul si cu ajutorul unui cutit taiem punga pe lungime pentru a se rumeni putin.Eu nu am rumenit deloc pentru ca deja era rumenit asa ca am servit imediat. Se poate servi cu muraturi asortate si salata. Eu am avut muraturi si salata de rucola cu rodii.

A iesit foarte gustos si aromat datorita condimentelor folosite si semintelor de susan. Este usor de gatit si se poate servi fie cald fie rece, ca cina sau pranz.

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise