Pui cu legume in sos de vin alb

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Pui cu legume in sos de vin alb

Ingrediente

  • • 1 lingura ulei de masline
  • • 60 gr costita impanata, fara soric, taiata bucati
  • • 1 pui (de aprox. 1,5 kg), taiat in 8-12 bucati si fara piele
  • • 1 lingurita sare
  • • 300 ml vin alb sec
  • • 250 gr ceapa, curatata
  • • 6 cuisoare intregi
  • • 150 ml sherry sec
  • • 2 foi de dafin
  • • 250 gr morcovi mici, curatati
  • • 2 tije de telina, curatate si tocate
  • • 200 gr ciuperci, sterse si injumatatite
  • • 500 ml supa de pui
  • • piper negru
  • • 100 gr mazare din conserva
  • • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • • 30 gr unt, moale
  • • 2 linguri rase faina

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte.

2. Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita.

3. Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate.

4. Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper.

5. Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute.

6. Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise