Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Pui cu mustar si usturoi a la Jacques Pepin

Ingrediente

  • 1 pui
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita sos Tobasco
  • 1 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Incepem prin a porni cuptorul si a-l seta la 180°C, dupa care trecem la pregatirea puiului. Acesta se spala cu grija, se sterge bine, dupa care, cu ajutorul unui foarfece de bucatarie, i se scoate spinarea (aceasta se poate folosi pentru a pregati o supa). Se intoarce puiul cu pieptul in sus si se preseaza bine, cat sa-l aplatizam usor. Se taie capetele pulpelor inferioare, iar cu un cutit ascutit se sectioneaza atat partea dintre pulpele inferioare si cele superioare, cat si cea dintre aripioare si piept. Pregatind astfel puiul, timpul de gatire se reduce considerabil.

Intr-un bol amestecam restul ingredientelor. Intoarcem puiul cu pieptul in jos si il ungem cu jumatate din sosul obtinut, dupa care il punem direct intr-o tigaie foarte bine incinsa, cu partea unsa in jos. Deasupra se distribuie si restul de sos . Se tine la foc mare aproximativ 5 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca, dupa care se transfera in cuptorul incins. Se mai gateste pana este bine patruns si rumenit, cam 30 - 45 de minute, in functie de marimea puiului.

La final se lasa puiul sa se odihneasca cam 5 minute, dupa care se portioneaza si se serveste. Noi i-am urmat sfatul dlui Pepin si am facut un pufos si delicios piure de cartofi, imbogatit prin adaugarea la fierbere, impreuna cu cartofii, a doi catei de usturoi, pe care i-am si pasat impreuna cu acestia. Gustul de usturoi este foarte subtil, aproape ca nu se simte, dar este parca usor mai fin.

Pofta buna!

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise