Pui cu nãut (Frango com grão)

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa
Pui cu nãut (Frango com grão)

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 2 morcovi rasi
  • 1 ceapã mare
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 ardei mic
  • 1 borcan mare de nãut fiert
  • 500 gr. cartofii
  • sare, piper negru
  • foi de dafin, curcuma indianã, vegeta optional
  • ulei de mãsline

Mod de preparare

1)Puiul se taie in bucãti, si se prãjeste in uleiul de mãsline.

Adaugã morcovi, ceapa tocatã si usturoiul.

Lasa la dinstuit putin.

2)Pune ardeiul tocat si rosiile tocate fãrã pielitã, foile de dafin.Mai lasã câteva minute, pune cartofi tãiati cubulete si nãutul, condimenteazã si acoperã totul cu apã.

Eu am pus ca de obicei mai multã apã, dar acest fel de mãncare se face mai scãzut.

Poftã bunã!

Nãutul

Cunoscut sub denumirea de mazãrea berbecilor, este o plantã leguminoasã originarã din Asia Micã.

A fost introdus drept culturã in Evul Mediu, iar in Estul Europei incepe sã fie cunoscut abea in sec. al 17-lea.

In perioada când Dobrogea fãcea parte componentã a Imperiului Otoman si unde trãia o insemnatã comunitate turcã, au existat culturi de nãut.

Turmele de oi ale mocanilor transilvãneni care transhumau in Dobrogea, provocau adesea pagube acestei culturi,fiind hrana preferatã a berbeciilor...

Bogat in proteine, sãruri minerale si vitamine din compexul B.Contine o mare cantitate de celulozã in coajã,energizant natural, sãrac in apã si grãsimi, Acidul Folic se gãseste deasemenea in cantitãti mari.

Fiecare 100 gr.contine 6 gr.fibre, majoritatea solubile, ajutã organismul sã elimine zahãrul, grãsimea si colesterolul-

Previne anemia si bolile cardiovasculare.

Nãutul este asemãnãtor cu soia, si se poate folosi la prepararea chiftelelor, sarmalelor, pilafurilor, fiind un bun inlocuitor pt. carne.

Boabele de nãut fierte si pisate se amestecã cu pastã din seminte de susan (tahini)si poartã denumirea de Humus, un popular fel de mâncare din Orientul apropiat si Balcani.

Chiftelele prãjite din nãut se numesc Falafel, populare in Liban si Israel.

Poate fi un inlocuitor al cafelei.Boabele prãjite si mãcinate au efect puternic digestiv si nervos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise