Puiul dezosat se taie bucati de cca 2,5/2,5 cm.Intr-o tigaie(mie-mi place sa folosesc wok pt.mincarea asta) se pune uleiul de masline cu untul;se pune,apoi,puiul;se prajeste;nu trebuie sa-si schimbe culoarea,dar sa fie patruns.Cind sind facute,bucatile de pui se scot din wok(fara grasime).
In aceeasi grasime se pune ceapa,taiata pestisori;dupa ce e calita,se pune usturoiul taiat felii;se caleste si usturoiul putin,apoi se adauga ardeiul,taiat ca pt.tocanita(vezi poza).Cele 3 se lasa pe foc ,sa se inmoaie ardeiul;cca 10 minute(amestecind din cind in cind).Cind ardeiul e moale,dar nu “terci”,se pune puiul;se adauga,apoi faina.Se mesteca bine,dar usor(sa nu se papaleasca puiul.Se pune,apoi, apa fierbinte,incetul cu incetul,ca pt.besamel;se pune cam 500 ml apa(mai mult ,sau mai putin,depinde cit de gros,vrem sa fie sosul).Se potriveste de sare si piper.Se fierbe totul vreo 5 minute,sa se faca faina.Dupa aceea,tot pe foc,se pune smintina.Nu se brinzeste,sosul avind faina.Cind da in clocot se pun macaroanele mici;e nevoie de cca 350-400 g.
Cind da in clocot se ia de pe foc si se serveste imediat.
Eu,aici,nu pun smintina(folosesc ceva asemanator,ceva, intre smintina si iaurt);nu pt.ca nu e buna(smintina),ci pt.ca nu am;citeodata,gasesc si cumpar,dar e scumpa;mi-e mila s-o pun la asa ceva.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii