Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pui de tarã portughez ( Frango à Camponesa)

Ingrediente

  • 1 pui mare de câmp tãiat bucãti
  • 50 gr. bacon bucãti
  • 2 cepe tocate
  • 3-4 cãtei de usturoi tocati
  • 3 morcovi tãiati rondele
  • 1 conservã mare de ciuperci Paris
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de mãsline
  • sare, piper
  • sofran sau boia
  • cimbru
  • sucul de la o lãmâie
  • Pt. garniturã:
  • 1 kg. cartofi albi fierti in coajã
  • 2 rosii si 1 ceapã tãiate rondele
  • sofran, sare aromaticã
  • busuioc
  • unt
  • optional mãsline negre si brânzã rasã

Mod de preparare

Este o mâncare pe care o gãtim cu plãcere la o masã pt. familie si prietenii care de obicei tine pânã târziu.

Ia ceva timp dar meritã.

Am redus din cantitate deoarece am gãtit pt. 2 persoane.

1)Baconul se prãjeste în putin ulei de mãsline si se scoate pe o farfurie.

2)In acelasi ulei se soteazã ceapa, usturoiul, morcovii si ciupercile.

Se scot si se pãstreazã lângã bacon ;în uleiul rãmas se prãjeste puiul condimentat si stropit cu sucul de lãmâie, se adaugã vinul si se lasã la foc mic pânã scade la jumãtate.Se adaugã restul ingredientelor pãstrate si se mai lasã sã fiarbã putin la foc mic, la urmã se pune boiaua.

Pt. garniturã:

1) Unge o formã termorezistentã cu unt, pune cartofii decojiti si tãiati rondele, deasupra rosiile, ceapa, condimentele si bucãtile de unt.Dã la cuptor pt. cca. 20 min.

Se serveste cu o salatã verde.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise