Pui dulce-acrisor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pui dulce-acrisor

Ingrediente

  • 700 gr pulpe inferioare de pui
  • 1 ceapa mica
  • 6 catei mari de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 300 ml suc de portocale
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1 varf cutit scortisoara macinata
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/4 varf cutit fulgi chilli
  • sare
  • tarhon proaspat tocat pentru decor

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare adaugam mirodeniile (chimen,scortisoara,cuisoare), ceapa tocata in bucati mari si usturoiul strivit. Punem copanelele una langa alta (sa nu fie suprapuse), adaugam vinul si sucul de portocale proaspat stors si mai complectam cu apa doar atat cat sa fie acoperita putin, carnea. Adaugam sare, fulgii chilli, punem capacul si dam la foc mediu pentru aproximativ 40’. Cand carnea este moale, (testam cu furculita) dam capacul jos de pe cratita si fierbem in continuare la foc mic, cam 20-25’. Urmarim preparatul si cand mai ramane lichid putin, cam de 1 deget, mai asezonam daca este nevoie si din acest moment stam langa preparat si intorcem cu grija copanelele in lichidul care a devenit un sirop concentrat si care, usor usor se ingroasa, la fel ca un gem si acopera bucatile de carne cu o glazura groasa si lipicioasa, acum preparatul este gata.

La final puiul are o culoare portocalie este lucios si lipicios. Noi l-am servit simplu, cu frunze proaspete de tarhon, tocate marunt si presarate deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise