Ingrediente
1 piept de pui, 100 g smântână, 30 ml lapte, 1 lingură rasă făină, 50 g unt, 5 căţei de usturoi, sare, piper, , 3 cartofi, boia de ardei iute, pătrunjel mărunţit uscat, oregano măcinat, rozmarin măcinat, oregano uscat, ulei măsline, 50 g unt, delikat
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Am scos pieptul calit pe o farfurie şi am dat deoparte.
Intr-o crăticioară am pus 50 g unt şi am lăsat să se topească. Am adăugat lingura de făină şi am amestecat bine-bine să nu se formeze cocoloaşe. Am stins cu lapte dulce, apoi am adăugat smântână şi am continuat să mestec. În sosul format am pus usturoiul pisat, apoi am potrivit de sare şi piper.
Am pus pieptul prăjit într-un vas de yena, am turnat sosul peste pui şi am băgat la cuptor, la foc potrivit ptr o oră.
Cartofii i-am curăţat, i-am condimentat cu boia, pătrunjel, oregano, rozmarin, busuioc, delikat şi ulei de măsline. I-am pus într-un vas de yena, am pus câteva bucatele de unt şi am dat vasul la cuptor cca 40 minute.
Pofta buna!
Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com