PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
PUI LA CUPTOR CU CARTOFI

Ingrediente

  • 1 pui intreg
  • o lamaie intreaga
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • un pahar mare cu vin alb
  • cartofi
  • ulei de masline
  • sare,piper,condimente
  • pasta de tomate
  • usturoi
  • scortisoara

Mod de preparare

Cartofii se curata,se spala si se taie in sferturi.Se pun la fiert in apa cu putina sare si o crenguta de busuioc.Ii fierbeti pe jumatate.

Puiul se spala bine,se zvanta si se aseaza intr-un castron ,unde se unge cu ulei de masline , piper, condimente(tarhon,busuioc,cimbru),putina scortisoara, usturoi tocat marunt sau pisat dupa gust,se toarna zeama de portocala si jumatate din cantitatea de vin. Se unge bine cu acest amestec,iar in el introduceti o lamaie intreaga pentru aroma si se aseaza in tava in care il introduceti la cuptor.Sosul ramas se toarna peste pui.

Puiul se va stropi din cand in cand cu sosul din tava.Cand este patruns adaugati de jur imprejur sferturile de cartofi si reintroduceti la cuptor.Cand sunt rumeniti cartofii si puiul turnati si putina pasta de tomate amestecata cu sos si vinul ramas.Mai lasati la cuptor sa se rumeneasca frumos .Cand serviti scoateti lamaia si o aruncati deoarece si-a lasat toata aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise