autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2013

Ingrediente
Avem nevoie de:, -2 piepti de pui, -1/2 kg cartofi mici, -3-4 catei de usturoi, -5-6 foi de dafin, -condiment de pui:all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir, cardamom,scortisoara,foi de dafin, -ulei de masline, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -3-4 linguri de za’atar, -1 cub Maggi de pui, -masline verzi condimentate cu lamaie si ardei iute de casa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar.
Se aseaza intr-un vas termorezistent si se stropeste cu ulei de masline dupa pofta; se presara cu piper proaspat macinat.
Cartofii se curata de coaja , se taie in jumatati si se presara cu un amestec de sare, condiment de pui si za’atar; se stropesc cu ulei de masline si se aseaza in tava langa pui ; se aseaza printre cartofi foile de dafin si maslinele verzi.
Se toarna un pahar de apa fierbinte in care s-a dizolvat un cub de Maggi de pui.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 1 ora sau pana se rumenesc puiul si cartofii; se dechide din cand in cand cuptorul si se stropeste din cand in cand puiul cu lichidul din tava.
Pofta buna!

Za'atar
Za’atarul este un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare.
Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete.
Se pot adauga si alte condimente cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol.
In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol).
In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie
inchisa.
In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir.
Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu masline verzi si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de porc la tava cu ciuperci

Piept de porc la tava cu ciuperci

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu roşii şi  mămăliguţă

Pui cu roşii şi mămăliguţă

Pulpele de pui se spală şi se zvantă pe prosoape de hârtie. Trecem pulpele printr-un amestec

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2013

    Chiar ma intrebam ce este acela za'atar. Multumim pentru explicatii!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2013

    Arata foarte bine si pare foarte gustos!*****

  • Simona

    Simona (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    Tare bine arata! Ce este za'atar? Frunzele cu care ai ornat sunt de busuioc?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 piepti de pui
  • -1/2 kg cartofi mici
  • -3-4 catei de usturoi
  • -5-6 foi de dafin
  • -condiment de pui:all spice,cuisoare,coriandru,ghimbir
  • cardamom,scortisoara,foi de dafin
  • -ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -3-4 linguri de za’atar
  • -1 cub Maggi de pui
  • -masline verzi condimentate cu lamaie si ardei iute de casa

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Cris (Chef de cuisine)

Chiar ma intrebam ce este acela za'atar. Multumim pentru explicatii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Mazare in vin si bacon cu oua romanesti