Pui manastiresc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pui manastiresc

Ingrediente

  • - 500 g carne de pui
  • 150 g ciuperci
  • 300 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 felii bacon afumat (sau orice fel de afumatura)
  • 1 ou
  • 200 ml supa
  • 150 ml vin alb dulceag
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • patrunjel

Mod de preparare

De va asteptati la o mancare simpla -manastireasca, aflati ca nu e chiar asa! Puiul acesta nu prea e pentru calugari, pare mai degraba "o gateala festiva, pentru oaspeti" .O mancare bogata , gustoasa,cu ingrediente una si una- de sa te lingi pe degete!

Carnea de pui se taie in bucati mai mici ,

se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia.

si se pune la rumenit in o lingura cu unt.

Cand s-a aramit friptura se stinge cu

100 ml supa fierbinte, se trece intr-o tava

si se da la cuptor la foc mic ,

pentru 10-15min, sa se patrunda.

Afumatura se taie felii subtiri si se pune

intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata

marunt si o lingura de unt.

Ciupercile se taie si ele felioare si se

amesteca cu afumatura si ceapa .

Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin

si restul de supa- "apare ideea

parfumata a unui sos".

Friptura din cuptor este de acum frageda

asa ca se poate ineca in sos, iar deasupra

se toarna 150 ml smantana.

Se mai lasa tava la cuptor inca 15-20 min

apoi se drege mancarea cu urmatorul sos:

oul batut cu sare,piper,cimbru, patrunjel tocat

si amestecat cu restul de smantana .

De- acum mancarea e gata!

Se serveste fierbinte, alaturi cu mamaliga -tot fierbinte si ea. In cele din urma vei fi de acord ca:

"E greu sa nu te arunci , de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata ca o justificare iezuita , e imposibil sa nu incerci sa inoti in ea ca in apa edenica ,amniotica , a capodoperei divine." - Radu Anton Roman

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise