Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Pui în sos de bere (Frango com Cerveja)

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 33 cl de bere blondã
  • 1 plic supã de ceapã instantané
  • 1 linguritã sofran indian
  • Pt. garniturã:
  • sare groasã
  • 2 linguri de unt
  • 350 gr. orez
  • pãtrunjel

Mod de preparare

1)Taie puiul in bucãti mici.

Intr-o oalã pune uleiul de mãsline, carnea si lasã la prãjit.

Toarnã berea si continutul plicului de supã de ceapã, sofranul indian si amestecã bine.

Lasã la fiert cu capac cca. 20 min. la foc mic.

2)Fierbe orezul in apã fierbinte cu sarea si untul.

Transferã in vasul de servit si decoreazã cu pãtrunjel.

Dacã preferati cartofi piuré, se fierb 1 kg. de cartofi cu piele cca. 25 min.Ia pielea si reduce totul la piuré.Adaugã 1 dl lapte, 1 limgurã unt, 1 gãlbenus si condimenteazã cu sare si nucsoarã.

Poftã bunã!

Putin despre bere :)

Era cunoscutã de sumerieni, egipteni si mesopotamieni cu 4000 î.Hr.

De acord cu scrierile lui Pliniu, cu 2000 de ani in urmã femeile din Egiptul antic, utilizau spuma de bere pt. a ingriji pielea.

Cea mai veche retetã din lume este o retetã de bere.

A fost descoperitã de arheologi in Mesopotamia.

Vestigiile celei mai vechi berãri, au fost descoperite in Egipt si dateazã din 5.400 i.Hr.

Actual cea mai mare parte a berilor produse sunt tip Pilsen: culoare clarã si gust amar.

Alte tipuri de bere sunt Bock sau Stout.

Bock are originea in orasul german, Einbeck.

Stout este berea neagrã.

Cea mai cunoscutã bere neagrã este Guiness, a fost creatã de Anthony Guiness din gresealã...

In Belgia se produc cca. de 450 tipuri de bere:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise