Ingrediente
1 pui, busuioc uscat, patrunjel uscat, sare, piper, boia de ardei, 5 catei de usturoi, 2 fire de ceapa verde, 1 rosie decojita, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, 1 canita mica de vin, 1 lingura unt
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
17 voturi
Mod de preparare
Curatam usturoiul si il pisam.
Ceapa verde o taiem bucatele .
Intr-un bol amestecam: uleiul, sare, piper, boia de ardei, busuioc, patrunjel, usturoiul pisat, zeama de lamaie , frunzele de ceapa verde taiate si vinul.
Le amestecam bine de tot , apoi punem puiul si il tavalim pe toate partile prin acest bait.
Il lasam acolo 1-2 ore, timp im care il mai intoarcem.
Luam o sticla , din sticla si o umplem pe 3 sferturi cu apa.
Infingem puiul in sticla.
Asezam sticla intr-o tava, iar in tava punem putina apa.
Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra .
Dam puiul in coptorul incins.
Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stropim puiul cu bait ce ramane in bol.
Intr-o ora si jumatate , maxim 2 ore puiul este gata, depinde cat de mare este.
Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura, o salata sau orice alta garnitura.
Pofta buna!!!
Tonino Marghella , 30 august 2013
SUPEEEEERRRRR! :)
cristache , 30 august 2013
-înfigem* -în sticlă se poate pune bere care îi dă o aromă minunată
Rocsi (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013
Eugen multumesc pentru sugestie.In pahare era bere si nu vin :D
Rocsi (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013
Multumesc mult Mihai!
mihai (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
Mmmm ce bun e! Si mama facea cand eram copil. Felicitari*****
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013
excelenta prezentare !, un singur cusur !, vinul trebuia pus in pahare cu picior la o asa bunatate !
Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Va multumesc foarte mult pentru toate aprecierile!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Ce bun trebuie sa fie! Eu fac la rotisor, dar trebuie sa incerc si metoda asta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
e delicios si mi-aduce aminte de copilarie...
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Ce rumen si frumos ! Dar cat o fi de bun yumi,yumi.... *****
Rocsi (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Multumesc mult!
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
Ademenitor !
Rocsi (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
Multumesc mult Sidy!!!
Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013
Este delicios...mai ales cu niste mujdei de usturoi linga.....! Vinul vad ca e pe masa...