Ingrediente
1 pui de aproximativ 700-800 g, 300 g cartofi noi, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 legatura de marar si cateva fire de patrunjel, 30 ml ulei (unt cat o nuca), 2-3 linguri faina, 1 lingurita de zahar, sare, piper (1 cub sau o lingurita concentrat de pui optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si mararul tocat foarte marunt, caliti 1-2 minute. Adaugati faina si 200-300 ml zeama fierbinte de la pui, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati sare (concentratul de pui) si piper si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata.
Scoateti pe un platou decorat cu verdeata bucatile de carne de pui, cartofii noi si morcovii taiati fasii. Puneti din loc in loc pe legume si pe pui sos si verdeata, restul de sos se serveste separat intr-o sosiera sau canita. Cu zeama ramasa puteti face o supa cu taitei sau cu galuste.
Pofta buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009
Si mie imi place foarte mult rasolul cu lamaie sau cu sos Remoulad pregatit din maioneza cu multa zeama de lamaie, marar, castraveti acri. Nu-mi place sa folosesc faina la sosuri.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009
Arata foarte bine dar nu sunt adeptul sosului de faina. Am sa incerc cu smantana dar la ce ajuta zaharul?
Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Multumesc. Este foarte gustos. Fac des pui rasol cu sos de marar.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009
Trebuie sa fie foarte buna.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Super,felicitari.Am sa fac si eu asa sosul de marar.Buna idee.
Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Foarte interesant Doinita! O ciulama sub o alta forma ! Arata foarte bine !!! Originala, ca toate retetele tale !!!