autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Pui rasol cu legume si sos de marar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
1 pui de aproximativ 700-800 g, 300 g cartofi noi, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 legatura de marar si cateva fire de patrunjel, 30 ml ulei (unt cat o nuca), 2-3 linguri faina, 1 lingurita de zahar, sare, piper (1 cub sau o lingurita concentrat de pui optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se spala si se transeaza puiul in bucati, se curata legumele si se spala. In 3 litri de apa rece cu putina sare si o lingurita de zahar puneti la fiert la foc mic carnea de pui. Cand clocoteste luati spuma, adaugati morcovii, patrunjelul si ceapa iar dupa 15 minute adaugati cartofii curatati si mai lasati sa fiarba la foc mic cu capac inca 15-20 minute.
Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si mararul tocat foarte marunt, caliti 1-2 minute. Adaugati faina si 200-300 ml zeama fierbinte de la pui, amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati sare (concentratul de pui) si piper si mai amestecati putin cu telul. Dupa cateva clocote este gata.
Scoateti pe un platou decorat cu verdeata bucatile de carne de pui, cartofii noi si morcovii taiati fasii. Puneti din loc in loc pe legume si pe pui sos si verdeata, restul de sos se serveste separat intr-o sosiera sau canita. Cu zeama ramasa puteti face o supa cu taitei sau cu galuste.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rasol cu legume si sos de marar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Multumesc pentru aprecieri. Zaharul ii da un gust special. Nu e obligatoriu.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 11 august 2009

    Si eu folosesc foarte des mararul.Imi place reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Si mie imi place foarte mult rasolul cu lamaie sau cu sos Remoulad pregatit din maioneza cu multa zeama de lamaie, marar, castraveti acri. Nu-mi place sa folosesc faina la sosuri.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Arata foarte bine dar nu sunt adeptul sosului de faina. Am sa incerc cu smantana dar la ce ajuta zaharul?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Multumesc. Este foarte gustos. Fac des pui rasol cu sos de marar.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Trebuie sa fie foarte buna.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super,felicitari.Am sa fac si eu asa sosul de marar.Buna idee.

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Foarte interesant Doinita! O ciulama sub o alta forma ! Arata foarte bine !!! Originala, ca toate retetele tale !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 pui de aproximativ 700-800 g
  • 300 g cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar si cateva fire de patrunjel
  • 30 ml ulei (unt cat o nuca)
  • 2-3 linguri faina
  • 1 lingurita de zahar
  • sare
  • piper (1 cub sau o lingurita concentrat de pui optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Clatite americane cu sirop de artar si bacon crocant