Reteta postata pe: 17 iunie 2009
Ingrediente
2-3 bucati piept de pui, 2-3 oua, 100-150 gr de faina, boia, 150 ml de lapte, sare, piper, 50-100 gr de miez de seminte de floarea soarelui, 2 rosii, 1-2 castraveti, 1 ardei ,1 ceapa, ulei de masline si ½ de lamaie, , Pentru dessign : Panusi de porumb, doar pentru decor
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
Mod de preparare
Puiul se taie in fasii subtiri longitudinale si se da prin amestecul rezultat din combinarea fainei cu laptele dupa care se adauga oualele. In faina se pune boia iute si se amesteca. Fasiile de pui se dau prin acest amestec si se pun la prajit intr-o tigaie in care este deja uleiul incins, se lasa la prajit la foc potrivit, se scot pe hartie absorbanta pentru a se trage surplusul de ulei.
Separat se face o salata usoara, din rosii, ardei, ceapa, asezonata cu ulei si un strop de lamaie. Se aseaza aceasta salata si bucatelele de pui se pun peste, se decoreaza cu miez de seminte si cu 2 foi(panusi) de porumb, la fel ca in fotografiile alaturate. Sper sa va placa ideea.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Shanghai" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un
23 voturi
7 comentarii
2h
Se spala carnea de pui si se taie fasii. Se sareaza dupa preferinta, se adauga piper sau condimente.
1 vot
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Felicitari pentru reteta!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009
Interesant,ai modificat reteta clasica in ceva mai aromat.La puiul Shangai nu se pun seminte,din cate stiu eu.Oricum cred ca este gustoasa.
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009
Da, Costi si eu am facut asa dar la alta reteta snitel bicolor, sper sa vezi si aceasta reteta este interesanta.
costy1969 (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009
buna reteta,eu presar pe bucatile de pui seminte de susan la un capat si mac la celelalt capat.felicitari.
Sidy (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
In amestecul prin care se da pieptul de pui , eu mai adaug mustar si servesc puiul cu cartofi noi...
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Draga prietena, Imi pare foarte rau deoarece tu crezi ca m-am suparat, nu am folosit un ton neutru cu care am raspuns la o intrebare, sunt foarte atenta la sfaturile si criticile dumneavoastra deoarece asa pot sa imbunatatesc preparatele mele. In legatura cu bucatile de pui, da poate ai dreptate eu asa am invatat sa prepar pieptul de pui taiat in fasii longitudinale, subtiri dar se pot imbina stilurile noastre. Multumesc pentru sfat.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Pentru puiul Shanghai, bucatele trebuiau putin mai groase, nici chiar asa ca firul de chibrit, altfel nu se mai simte la gust absolut nimic. Va suparati repede si de pomana.
Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 06 iulie 2009
Pastilele acelea albastre cum le spuneti dumneavoastra sunt miez de floarea soarelui, exact cum am descris in reteta.
samoila tudorel (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009
ce sunt pastilele acelea albastre?!fara suparare,seamana cu snitele sata la suta.