Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat

Ingrediente

  • Pentru pui
  • 4 piepti de pui, fara piele si os
  • 2-3 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 ceapa rosie, curatata si tocata
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 400 gr ciuperci, tocate
  • 50 ml otet balsamic
  • 150 ml vin alb
  • sare de mare
  • Pentru orez
  • 200 gr orez
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura tarhon proaspat tocat
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • sare de mare

Mod de preparare

Pentru pui, incinge cuptorul la 180°C. Taie cate un buzunar in fiecare piept de pui. Freaca carnea cu 1-2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie apoi cu sare, dupa gust.

Incinge intr-o tigaie 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie.Adauga ceapa si usturoiul si calestele 3-4 minute pana cand ceapa s-a inmuiat, dar avand grija ca usturoiul sa nu se arda.Adauga apoi ciupercile si caleste-le 4-5 minute.Torna peste ciuperci 50 ml vin alb si 50 ml otet balsmic si lasa totul sa fiarba 8-10 minute pana cand o mare parte din lichid s-a evaporat.Asezoneaza totul cu sare de mare, dupa gust.

Umple pieptii de pui cu ciuperci, aseaza-I intr-un vas termorezistent, toarna peste acestia 100 ml vin alb si da-I la copt 30 minute pana cand s-au facut si s-au rumenit.

Pentru orez, pune intr-o cratita apa cu sare la fiert apoi adauga orezul si fierbe-l pana cand boabele s-au inmuiat.Intre timp amesteca intr-un vas restul ingredientelor.Dupa ce orezul a fiert, scurge-l de apa, aduga amestecul de verdeturi si amesteca bine.

Portofelel de pui cu ciuperci serveste-le alaturi de orezul preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise