Pui umplut cu legume si fructe picante

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pui umplut cu legume si fructe picante

Ingrediente

  • • 1 pui ( de aprox. 1,5 kg )
  • Pentru marinata
  • • 3 linguri praf de curry
  • • 4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • • 4 lingurite praf de ghimbir
  • • 150 gr iaurt
  • • sare si piper negru
  • • 4 lingurite seminte de mac
  • • 4 lingurite seminte de susan
  • Pentru umplutura
  • • 2 linguri unt
  • • 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
  • • 2 lingurite praf de ghimbir
  • • 100 gr ceapa, tocata marunt
  • • 50 gr pesmet
  • • 100 gr caise uscate, tocate
  • • 50 gr stafide
  • • 100 gr porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
  • • 2 linguri coriandru proaspat tocat
  • • 2 linguri branza proaspata
  • • 100 gr ciuperci, taiate marunt
  • • 200 ml vin alb

Mod de preparare

1. Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.

2. Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.

3. A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.

4. Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.

5. Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

6. Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.

7. Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.

8. Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.

9. Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise