Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Ingrediente

  • Pulpa de miel:
  • -1 pulpa de miel
  • Marinata pentru carnea de miel:
  • -1 lingurita de boia afumata
  • -1/2 linguriță fulgi de usturoi
  • -1 lingurița de oregano
  • -1/2 linguriță nucsoara măcinată
  • -1 lingurita de coriandru boabe
  • -1 lingurita sare roz
  • -1/2 lingurita piper boabe
  • -1 lingura de zahar
  • -2 foi de dafin
  • -5 căței de usturoi
  • -sucul de la doua lamai
  • -2 pahare de vin alb
  • -1 ceapă alba
  • -4 crengute de rozmarin
  • -2-3 crengute de cimbru
  • Crusta crocanta cu verdeturi:
  • -6 linguri de pesmet
  • -6 linguri de unt moale
  • -2 linguri de muștar Dijon
  • -6 linguri de pătrunjel tocat
  • -coditele verzi de la o legătură de ceapă verde
  • -frunzulitele de la 3 crengute de cimbru
  • -1 lingurita frunzulite de rozmarin
  • -2 linguri zeama de lămâie
  • -sare si piper
  • Garnitura din cus cus:
  • -1 pachet de cus cus(~200 gr.)
  • -1 ceapă alba
  • -100 gr. mazăre
  • -100 gr. pastai
  • -coaja de la o lămâie
  • -supa de legume
  • -1 legătură de patrunjel
  • -sare si piper proaspăt măcinat
  • -ulei de masline
  • Pentru copt:
  • -ulei de măsline
  • -1 căciulie de usturoi
  • -3 crengute de rozmarin
  • -2 cani de apa
  • -1 cana de vin
  • Salata:
  • -1 punga de amestec de salata
  • -2 bucati de lime
  • -sare roz
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de masline

Mod de preparare

*Pentru inceput...

1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel.

2.Crestam pulpa la suprafata in romburi cu un cutit bine ascutit.

3.Curatam ceapa si o tăiem în sferturi.

4.Usturoiul il curatam si il zdrobim usor cu lama cutitului.

*Separat intr-un castron pregătim marinata.

1.Punem toate ierburile uscate intr-un vas si le amestecăm.

2.Pudram suprafata pulpei de miel cu acest amestec de condimente si "masam" bine. Intoarcem carnea pe toate părțile in aceasta marinata ca sa fie impregnata peste tot de aromă.

3.Așezăm bucata de carne in caserola de marinare.

4.Punem langa pulpa de miel, ceapa si usturoiul, adăugăm sucul de lămâie, vinul, foile de dafin, crengutele de cimbru si de rozmarin.

5.Punem capacul la caserola, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si o dam la rece, atat cat ne permite timpul. Datorita marinarii cu ajutorul aparatului si caserolei Food Saver nu mai este nevoie sa lasam carnea la marinat pana a doua zi, pentru ca deja carnea este patrunsa de aroma in doar cateva minute.

*Cu putin timp inainte de a scoate caserola cu pulpa de miel de la rece, pregatim topping-ul crocant.

1.Punem pesmetul, untul, mustarul, patrunjelul tocat, ceapa, zeama de lamaie, frunzulitele de cimbru si rozmarin.

2.Condimentam cu sare, piper si amestecăm totul foarte bine.

*Pregatim pulpa de miel pentru coacere;

1.Scoatem pulpa din caserola, o scurgem bine de zeama, o asezam pe un blat de lemn si o îmbrăcăm cu topping-ul crocant pregatit anterior.

2.Presam compozitia bine peste tot si apoi așezăm pulpa intr-o tava pentru cuptor, nu foarte mare.

3.Adăugăm caciulia de usturoi tăiată în doua, crengutele de rozmarin, 2 doua căni de apa, putina sare si piper boabe.

3.Dăm tava la cuptorul încins.

4.Lăsăm la foc mai iute cam 30 de minute cat sa prinda putina culoare topping-ul, după aceea reducem focul la mediu.

5.Tinem tava la cuptor cam încă o ora, sau pana carnea este patrunsa si se desprinde de pe os.

6.Când pulpa de miel este aproape gata si bine rumenita, oprim focul.

7.O mai lăsăm la cald pana pregatim cus-cus-ul si salata.

*Pentru cus-cus procedăm asa:

1.Curățam ceapa si o tăiem cubulete mărunte.

2.O punem la călit intr-o tigaie inalta in care am pus putin ulei de masline.

3.Călim ceapa pana se înmoaie, apoi adăugăm cus-cus-ul.

4.Prăjim totul timp de 4-5 minute, adăugăm sare, piper, supa de legume, mazarea, păstaile rupte bucatele mai mici si acoperim tigaia cu un capac.

5.Lăsăm sa fiarbă la foc mic pana cus-cus-ul si legumele sunt bine pătrunse.

6.Cu 1 minut inainte de a lua tigaia de pe foc adăugăm verdeata tocata mărunt.

7.Amestecăm bine si punem din nou capacul păstrând la cald garnitura pana in momentul servirii.

*Pregatim salata:

1.Punem salata intr-un castron, o condimetam cu sare, zeama de lime, putin ulei de masline si piper proaspat macinat.

Pulpa de miel in crusta crocanta de verdeturi, alaturi de cus-cus si salata este gata sa fie servita!

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise