Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

Ingrediente

  • E greu de spus acum, cantităţile necesare, pentru că depinde de câte pulpe de miel găteşti, pentru câte persoane se pregăteşte masa şi ca atare, las această apreciere pe seama fiecăruia. Important să iasă gustos şi foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din faţă şi una din spate!). Aşa că, scriu restul de ingrediente, fără gramaj:
  • * pulpe de miel
  • * slăninuţă afumată
  • * frunze de tarhon proaspete
  • * usturoi verde proaspăt
  • * căţei de usturoi
  • * ulei de floarea soarelui
  • * pastă de tomate
  • * vin alb sec
  • * foi de dafin
  • * sare şi piper după gust
  • * condiment pentru miel, din supermarket (producător Fuchs - le consider cele mai bune).

Mod de preparare

Pulpele de miel, le curăţăm de pieliţe şi tendoane. Le spălăm şi le ştergem cu prosoape de hârtie.

Le asezonăm pe toate părţile cu "Condiment pentru Miel", din pliculeţele de condimente care se găsesc pe piaţă (eu folosesc pe cele de la Fuchs).

Punem pulpele întro tava de copt.

Spălăm şi curăţăm usturoiul verde, curăţăm căţeii de usturoi, tăiem în bucăţele mici slăninuţa. Tarhonul îl trecem un pic prin apă rece, pentru eliminarea oricăror impurităţi şi îl tocăm mărunt.

Cu un vârf de cutit, facem incizii în pulpele de miel şi împănăm cu slăninuţă şi usturoi. Puteţi pune şi fire întregi de usturoi în interiorul pulpelor.

Ungem toată carnea de pe exterior cu pasta de roşii.

Tarhonul tocat, îl presărăm peste pulpe. Turnăm ulei de floarea soarelui peste pulpe, 2-3 căni de apă în tavă şi adăugăm foile de dafin. Acoperim tava cu folie de aluminiu.

În cuptorul încins la 200-220ºC, introducem tava cu pulpele de miel. Lăsăm la cuptor circa 90 de minute.

După care scoatem tava, eliminăm folia metalică şi adăugăm 1 cană de vin alb sec. Mai lăsăm la cuptor încă 30 de minute.

Dar din când în când, scoatem tava şi stropim cu sosul format în tavă, carnea de miel.

Când friptura este suculentă şi bine pătrunsă, o serviţi firbinte, cu orice garnitură doriţi. E delicioasă!

:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise