Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel portionate
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb demidulce
  • un manunchi salvie
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 70 g unt
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pentru cartofi
  • 700 g cartofi noi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 fir rozmarin verde
  • sare
  • boia afumata

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel.

Le asezam apoi, intr-un vas cu capac si rasturnam peste ele vinul, iar deasupra rupem cateva fire de salvie. Acoperim si dam la rece la frigider, pina a doua zi (ideal, asa am facut si eu ) sau macar 2-3 ore.

A doua zi, punem un gratar intr-o tava pe care asezam pulpele de miel si rasturnam marinada in tava, iar deasupra punem cateva feliute de unt si frunze de salvie. Acoperim tava cu hartie de copt, dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru o ora. Verificam carnea daca se baga furculita in ea, atunci inlaturam hartia, daca nu, o mai lasam asa acoperita 20-30 de minute.

Intre timp, curatam cartofii noi (cei marunti sunt mai buni) si ii fierbem 15-20 de minute in apa cu sare, apoi strecuram apa de pe ei.

Intr-o tigaie non-aderenta, punem la topit untul si adaugam uleiul impreuna cu frunzulitele de rozmarin. Adaugam cartofii bine scursi si ii dam cu putina boia afumata, apoi amestecam pina cand ei se rumenesc frumos pe toate partile.

Separat intr-o alta tigaie, punem putin ulei la incins si tragem la tigaie ceapa verde tocata marunt, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt si amestecam in tigaie pina cand acestea devin sticloase. Adaugam pasta de gogosari si amestecam.

Dupa ce pulpele sunt aproape facute si am scos hartia de copt, punem compozitia de ceapa verde peste pulpele de miel si mai dam la cuptor inca 15 minute. Sos din tava punem pe friptura, cu ajutorul unei linguri.

Servim pulpa de miel cu cartofi calugaresti, alaturi de o salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise