autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
1 bucata pulpă de miel, cu os, Pentru marinadă:, 100 ml vin alb sec, 2 linguri ulei, 3 căţei de usturoi, Ardei iute rosu, 1 lingurita sos de soia, Sare roz de Himalaya, Boia de ardei,piper, Fulgi de ardei iute, ½ lingurita cimbru, Crenguţe de rozmarin, Morcov si rosii cherry, Pentru garnitura:, Broccoli, Câţiva morcovi tineri, O tija de apio, Coaja si sucul de la o portocala, 1 ardei iute, Stafide, Sare,piper, Un cubulet de unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale, sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti carne de miel.

Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.

Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.In lipsa caserolei, acest lucru ar fi durat câteva ore.

Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.

Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.

Pentru garnitură am preferat broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.

In caserola pentru marinare,am pus vinul, morcovii, rosiile cherry, apoi am asezat carnea.

Am presarat usturoiul zdrobit si taiat, câteva felii de ardei iute, sosul de soia si uleiul.

La final am pus rozmarinul.

Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.

Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.

Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos furtunul.

De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.

După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora,la 200 de grade.

In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.

Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.

Am taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .

Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.

Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.

Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.

La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.

S-aveţi poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 bucata pulpă de miel
  • cu os
  • Pentru marinadă:
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry
  • Pentru garnitura:
  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă din Bihor