Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.
Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.
Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.
Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii