Pulpa de miel perfecta

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de miel perfecta

Ingrediente

  • - pentru friptura
  • 1-2 pulpe miel
  • 100 g unt
  • 1 legatura usturoi verde
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • putin ulei
  • 3-4 morcovi
  • cimbru
  • rozmarin
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru cartofii crocanti
  • 1 kg cartofi noi
  • 2oo g rosii cherry
  • ulei de masline
  • sare
  • boia
  • piper

Mod de preparare

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.

Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.

Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.

Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !

Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.

Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.

Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.

Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.

Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni