Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.
Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.
Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.
Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !
Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.
Cartofi boieresti cu sunculita afumataSpalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Comentarii
Adaugă comentariu