Pulpa de miel umpluta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpa de miel umpluta

Ingrediente

  • 1 pulpa miel (partea din fata cu coaste)
  • 600 g ficat de miel sau porc
  • 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci - de 400 g fiecare)
  • 1 cana orez (150-200 g)
  • 5 oua crude
  • 2 oua fierte tari
  • 2 cepe mari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pahar vin alb (300 ml)
  • condimente (sare sau/si delikat, piper, cimbru)

Mod de preparare

Se spala bine carnea de miel, se desprinde usor carnea de coaste pentru a putea pune umplutura si se freaca cu sare si alte condimente.

Separat se prepara umplutura astfel. Ceapa se taie julien si se lasa pana se aureste, apoi se adauga ciupercile taiate tot julien sau cubulete (se mai lasa si acestea pana se inmoaie) si la sfarsit orezul (se tine inainte in apa rece ca sa se albeasca si sa se umfle) si se mai caleste putin. Se toarna o ceasca sau doua de apa calduta, cat sa acopere orezul si se mai fierbe, cu capac, pana se inmoaie orezul (cam pe jumatate) dupa care se lasa la racit. Intr-o craticioara se inabuse ficatul taiat bucati potrivite. Dupa ce s-a patruns, se lasa la racit, apoi se taie cubulete. Intr-un castron se pun ficatul, orezul cu ciuperci, cele 2 oua fierte tari taiate cubulete, ceapa verde taiata marunt, pantrunjelul tocat si condimentele. Iar la sfarsit cele 5 oua crude.

Cu aceasta compozitie se umple pulpa de miel, se coase pielea ca sa nu iasa umplutura si se asaza in tava cu putin ulei. Daca se doreste, se mai presara cu cimbru si piper, pentru aspect. Se lasa la cuptor (cca 1 si 1/2 - 2 ore) la foc potrivit, pana se patrunde carnea si se rumeneste. Din cand in cand se mai stropeste cu sosul din tava si se mai poate adauga apa, daca sosul seaca prea mult. Cand e aproape gata se pune vinul si se mai lasa 5-10 minute. La sfarsit se mai unge cu sosul din tava si se poate pune folie de aluminiu ca sa stea calda pana se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise