Pulpa de porc speciala - Reteta casei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de porc speciala - Reteta casei

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga
  • Pentru sos :
  • o lingura miere de albine
  • o lingurita mustar
  • o lingura hrean ras
  • 100 ml linguri vin alb
  • Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca :
  • 50 g unt
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea
  • 5 rosii coapte
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Mod de preparare

Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente .

Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.

Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .

Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.

In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.

Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru.

Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.

Pulpa de porc se va servi taiata in felii.

Daca va mai raman cateva feliute puteti face niste sandwichuri delicioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise