Pulpa de porc umpluta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pulpa de porc umpluta

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc
  • pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • radacina de patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 ceasca apa

Mod de preparare

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei, cimbru, busuioc, sare, piper, boia de ardei.

Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele.

Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie.

Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile de dafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, mestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul.

Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cu condimente si sare si adaugam patrunjel tocat.

Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia.

Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit.

Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade.

Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu.

Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata.

Este foarte buna si aspectuoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise