autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu ardei rosii si masline

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2016

Ingrediente
5-6 pulpe pui, 1 legatura ceapa verde, 1 ceapa rosie, 2 ardei grasi rosii ( gogosari), 1 ardei verde, 3-4 rosii, 4-5 catei usturoi, 100 g masline negre, 200 ml bulion facut in casa, 200 ml supa pui, 200 ml vin alb, 1 lingurita boia afumata, 1 lingura pasta de gogosari, 2 linguri ulei, busuioc verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa rosie si o taiem julien, iar cea verde o tocam cu codite cu tot.Ardeii ii curatam de seminte si ii feliem subtire. Curatam si usturoiul si il lasam deocamdata, asa.
Pulpele dupa ce le portionam,le spalam si apoi le uscam cu servetele de hartie absorbante., Le condimentam si le prajim apoi in putin ulei incins, pe ambele parti.
Le scoatem si le tinem la cald.
Legumele le calim cateva minute, pina devin usor sticloase, in grasimea ramasa in tigaia nonaderenta.Adaugam apoi vinul, supa si lasam iar sa dea in clocot ,5 minute.
Rasturnam compozitia in vasul ce il vom da la cuptor si adaugam maslinele, bulionul, usturoiul pisat si boiaua afumata ( daca nu aveti, merge si cea neafumata, dar va avea putin alt gust).
Adaugam pulpele prajite , busuiocul rupt si rosiile taiate feliute , deasupra.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , pina scade sosul, cam 45-60 de minute, in functie de cuptor.
Serviti pulpitele cu mamaliguta, piure de legume ( cartofi, telina, pastarnac, morcovi sau ce va place) sau orez , asa cum am facut si eu.
Nu uitati o salata....de salata verde de exemplu.Merge de minune si serviti cu muuuult sos !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ardei rosii si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5-6 pulpe pui
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei grasi rosii ( gogosari)
  • 1 ardei verde
  • 3-4 rosii
  • 4-5 catei usturoi
  • 100 g masline negre
  • 200 ml bulion facut in casa
  • 200 ml supa pui
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 linguri ulei
  • busuioc verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi