Reteta postata pe: 17 mai 2010
Ingrediente
3-4 pulpe superioare de pui, 4 cartofi mari, 1 pahar de bere neagra(cam 200 ml), 2 catei de usturoi, boia, vegeta, piper, cateva fire de patrunjel verde, 1 ligurita rasa de rozmarin, 1 lingura ulei de palmier(se stie ca acest ulei se solidifica la 18 grade si arata ca untura de rata-numai ca nu e asa galben)., Pt decor crengute de patrunjel verde, marar verde si cateva picaturi de otet balsamic.
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
Mod de preparare
Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura, punem cartofii (curatati, spalati) taiati felii langa carne, stropim cu un pahar de bere neagra, condimentam cu condimentele mentionate, punem uleiul de palmier, acoperim tava cu folie de staniol si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox. 40 minute. Din cand in cand, umezim carnea cu lichidul din tava. Inainte cu 5-10 minute de a opri focul, luam folia si mai lasam friptura sa se rumeneasca. Pt servire se aseaza pe farfurie, se orneaza cu verdeata si se stropeste cu cateva picaturi de otet balsamic. Se serveste cu salata de varza prospata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra" nu uita sa-i faci un
review
Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,
13 voturi
15 comentarii
55 min
Carnea se taie felii mai groase,se unge cu ulei se pune pe gratarul incins bine;
Se coace 5 minute
3 voturi
8 comentarii
10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Multumesc ,,gustosilor,,
licu pop (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Eeeee...imi place!! berea neagra da o aroma fina si bogata carni albe ...salvat si vtotat maxim
Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Rapid , gustos si sanatos ! Felicitari !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Ma bucur ca va place.
flory avram (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte bun si aromat puiul cu bere,felicitari!
burdulea maria elena , 18 mai 2010
Ma bucur ca va place.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Eu in schimb nu am facut niciodata cu bere neagra............dar cu siguranta voi incerca,arata tare apetisant.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
O bunatate...Si eu prepar puiul numai in bere neagra de ani de zile si pot sa spun ca intr-adevar are o aroma si un gust minunat...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Delicioasa!prezentarea de nota 10!!! Am sa cumpar ulei de palmier special sa incerc si eu
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Multumesc de sugestie, am sa incerc.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Foarte fina si apetisanta reteta ta! In tarile arabe se foloseste uleiul de palmier foarte mult; mie imi place sa-l adaug la garnitura de orez fiert, ii da o aroma extraordinara.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Mari te primesc cu tot dragul, daca ti se pare drumul lung atunci n-ai ce face musai sa gatesti.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Mariela, tu esti prea departe ca sa vin la tine la masa!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Tare gustos.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Foarte bun!